2009. augusztus 15.
CSOKOLÁDÉS MÁLNATORTA
CSOKOLÁDÉS MÁLNATORTA / Latsia
Ezzel a gyors és nagggyon finom sütivel leptem meg magam:O)
Na jó, nem egyedül ettem, de ez kifejezetten az én kedvemért készült.
Amúgyis szeretem a csokit gyümölccsel párosítani, de ez a málnás finomság....övön aluli volt a vonalainknak!:O)
Asszem belépett a kedvencek közé.
Egyetlen nehézség van csak benne, az, hogy ne együk meg a csokikrémet még azonnyomban melegen!:O)))))
25 dkg étcsoki
20 dkg liszt
20 dkg málna
18 dkg vaj
8-8 dkg porcukor és kristálycukor
3 tojás
1 tojássárgája
1 csipet só
A lisztet és a sót 8 dkg vajjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és 1 tojást.
Labdává gyúrjuk és folpackba csomagolva félórára behűtjük.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a maradék vajjal, szintén gőz fölött habosra keverjük a maradék tojásokat meg a sárgáját a kristálycukorral, majd hozzáöntjük a csokit és simára keverjük.
A tésztávla kibélelünk egy 20-22 cm-es formát, villával megszurkáljuk.
Letakarjuk sütőpapírral és szárazbabbal, 180 fokon 15 percig sütjük.
Levesszük a babot és a papírt, a helyére töltjük a csokikrémet és 160 fokon10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából és ráhalmozva a málnát, tálaljuk.
Latsia:
- nekem még felvett egy pici lisztet a tészta a hűtés után
- isteni finom a csokikrém, máskor is felhasználom majd
- nagyon könnyen kijön a tészta a formából
Nagyon jól néz ki.És Istenem,málna...........
VálaszTörlésNagyon mutatós desszert! Klassz a csoki-málna párosítás, kedvemre való, úgyhogy elmentettem az elkészítendők listájába... :) Szép napot!
VálaszTörlésBelly, nagyon fini volt, és igen...én is málnás vagyok!:O)))
VálaszTörlésFelhőlány, szia, köszi!
VálaszTörlésNem fogsz csalódni!