2009. november 16.
ALMÁS MORZSASÜTEMÉNY SZEDERREL
ALMÁS MORZSASÜTEMÉNY SZEDERREL
Vendégeket vártam és akkor jutott eszembe, hogy van nekem egy jól bevált morzsasüti receptem, még a nyáron sütöttem cseresznyével.....CSERESZNYÉS MORZSASÜTI néven fut.
Gondoltam elkészítem most almával, és mivel leledzett még a fagyasztóban 15 szem szeder, hát azt is rászórtam.
Annyiban más még a süti, hogy nem tettem bele pudingot, elég szaftos volt az almától is.
Nagyon finom lett, kevés munkával!:-)))
töltelék:
1 kg almakocka (házva, magozva ennyi)
4 ek cukor
2 tk fahéj
2 marék mazsola
15 szem szeder
tészta:
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 cs. van. cukor
1 tk sütőpor
1 csipet só
4 tojássárgája
25 dkg vaj
1 tk porcukor
Az almakockákat összekeverjük a mazsolával, majd a fahéjas cukorral.
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, vaníliáscukrot, sütőport, sót.
Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, mixerrel elkeverjük, majd kézzel összedolgozzuk.
A 2/3-át egy 26-cm-es kikent formába szórjuk és lenyomkodjuk.
Ráöntjük az almás tölteléket, megszórjuk a szederrel , és rámorzsoljuk a maradék tésztát.
200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk...
Morzsasütit én is mindenféle gyümölccsel szoktam ám készíteni, de úgy tudom, hogy az eredeti angol crumble az almával és szederrel készül, úgyhogy nagyon ráéreztél. :-)
VálaszTörlés