1 üveg cseresznye befőtt - 720 ml
1 cs. puding
5 dkg cukor
6 ek cseresznyelé
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 cs. van. cukor
1 tk sütőpor
1 csipet só
4 tojássárgája
25 dkg vaj
1 tk porcukor
A cseresznyét leszűrjük, a levét felfogjuk.
A pudingot 5 dkg cukorral és 6 ek cseresznyelével elkeverjük.
A maradék levet felöntjük annyi vízzel, hogy 4,5 dl legyen és felforraljuk.
Hozzákeverjük a pudingot és 1 percig főzzük, majd belekeverjük a cseresznyét is.
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, vaníliáscukrot, sütőport, sót.
Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, mixerrel elkeverjük, majd kézzel összedolgozzuk.
A 2/3-át egy 26-cm-es kikent formába szórjuk és lenyomkodjuk.
Ráöntjük a cseresznyés pudingot, és megszórjuk a maradék tésztával.
200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Latsia:
- szuper gyors
- 50 dkg friss cseresznyéből készítettem, ezért a cseresznye-ivólevet külön vettem hozzá és azt használtam, víz helyett is
- isteni finom, szaftos süti, mégis könnyen szeletelhető
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése