2009. november 11.

HÁTSZÍN HOLLANDI MÁRTÁSSAL





HÁTSZÍN HOLLANDI MÁRTÁSSAL

Mostanában csak így sütöm a hátszínt, és így végre finom, puha lesz!

80 dkg hátszín
1 ek olaj
só, bors

A húst 2 napig mustáros olajos pácban érleltem, majd felszeleteltem.
Forró olajon hirtelen átsütöttem, majd egy tűzálló tálba tettem, letakartam.
150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt puhára pároltam.
Közben elkészítettem a mártást, amivel leöntve, röstivel tálaltam.

Hollandi mártás

3 tojássárgája
40 ml szárazfehérbor
15 dkg olvasztott vaj
só, bors
1/2 citrom leve
1 ek petrezselyem aprítva

Habosra kevertem a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, amíg besűrűsödött.
Hozzákevertem a vajat, lehúztam a tűzről és ízesítettem.
Hozzákevertem a petrezselymet.

Latsia:
- néha teszek bele egy kis tejszínt is

2 megjegyzés:

  1. annyira gyönyörű az alsó kép, hogy fantasztikus.....!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is "belekóstolhatnékom" van az alsó képbe!! Nagyon szeretem....

    VálaszTörlés