AMARETTO GOLYÓK MARCIPÁNNAL, MÉZESPUSZEDLIBŐL
Előrebocsátom, ez nem a VKF versenyre készült, hanem nekünk!:-))
Maradt egy pár darab a karácsonyi MÉZESPUSZEDLIBŐL, de csak azért mert 2x sütöttem meg, annyira finom lett!
Gondoltam kicsit átalakítom, és nagyon jól sikerült! Annyira finom lett az új "arculata" is, hogy azon , gondolkodom, hogy majd évközben is elkészítem többször, akár készenvett mézespuszedliből is, ha épp nem lesz időm sütögetni....;-)
Pontos receptet azért nem írok, mert ízlés szerint lehet ízesíteni, ez csak amolyan támpont.
Íme:
6 db nagyobb puszedli
10 dkg marcipán
2-3 ek Amaretto - ha nincs, pár csepp keserűmandula kivonat
Ezeket robotgéppel összekevertem, vizes kézzel gézzel gombócokká formáztam és kb. 1 marék durvára darált mandulába hempergetettem.
Ki fogom próbálni én is, de lehet, hogy először vett puszedliből. Ha tudtam volna, hogy ilyen jó kis receptet találok majd, nem osztogatom nyakra-főre a karácsonyi puszedliket.:)
VálaszTörlésAnnyira szeretem az új fejlécedet!Olyan firss az egész!:)
VálaszTörlésNekem is tetszik az uj fejlec ;)
VálaszTörlésOlyan kis guszták! és biztosan finom is!
VálaszTörlésJaj, és a golyókról semmit nem írtam, pedig ezek iszonyat jók lehetnek! Olyan, mint a biberle, marcipán, mézes, és még amaretto is??? Kész vagyok!:)
VálaszTörlésKis változtatással megcsináltam a golyókat. Nekem annyira finom, de annyira!
VálaszTörlés