Sütőtök röszti / Kaldenekker György
Esküszöm nem tökölök tovább:-)))))
De ezt még felteszem, régen csináltam, itt lenne az ideje megint...
1 db kisebb méretű sütőtökEsküszöm nem tökölök tovább:-)))))
De ezt még felteszem, régen csináltam, itt lenne az ideje megint...
1 db tojás sárgája
2 evőkanál liszt
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 maréknyi tökmag
só, bors
olívaolaj a sütéshez
Hámozzuk meg a sütőtököt, magjait távolítsuk el, majd káposztareszelőn reszeljük le.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tökmagot és a lisztet.
Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, daráljunk rá fekete borsot és sózzuk meg, majd keverjük össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 3-4 evőkanálnyi olívaolajat, 2-2 evőkanálnyi masszát tegyünk egy halomba, kissé lapítsuk szét és kis lángon mindkét oldalát süssük 4-4 percig.
Tálalhatjuk körítésként is, de tejföllel megkenve lazaccsíkokkal megszórva, pár levél salátával, fenséges előételt varázsolhatunk belőle.
Soha nem jutott volna eszembe magamtól, de ez nagyon tetszik! Ki fogom próbálni!:))
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, van is itthon sütőtököm de tökmagom nincs....de lehet anélkül is kipróbálom...
VálaszTörlésNagyon jót röhögtem azon, hogy nem tökölsz tovább
VálaszTörlésBendzsi, örülök, hogy tetszik, ígérem nem fogsz csalódni!:-)
VálaszTörlésAndi, sztem mag nélkül is megy...:-)
Szepyke, már nem is merek több tökös receptet beírni:-)))