2010. január 15.

Sütőtök röszti




Sütőtök röszti / Kaldenekker György

Esküszöm nem tökölök tovább:-)))))
De ezt még felteszem, régen csináltam, itt lenne az ideje megint...

1 db kisebb méretű sütőtök
1 db tojás sárgája
2 evőkanál liszt
csipetnyi őrölt szerecsendió
1 maréknyi tökmag
só, bors
olívaolaj a sütéshez


Hámozzuk meg a sütőtököt, magjait távolítsuk el, majd káposztareszelőn reszeljük le.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tökmagot és a lisztet.
Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, daráljunk rá fekete borsot és sózzuk meg, majd keverjük össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 3-4 evőkanálnyi olívaolajat, 2-2 evőkanálnyi masszát tegyünk egy halomba, kissé lapítsuk szét és kis lángon mindkét oldalát süssük 4-4 percig.
Tálalhatjuk körítésként is, de tejföllel megkenve lazaccsíkokkal megszórva, pár levél salátával, fenséges előételt varázsolhatunk belőle.

4 megjegyzés:

  1. Soha nem jutott volna eszembe magamtól, de ez nagyon tetszik! Ki fogom próbálni!:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, van is itthon sütőtököm de tökmagom nincs....de lehet anélkül is kipróbálom...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jót röhögtem azon, hogy nem tökölsz tovább

    VálaszTörlés
  4. Bendzsi, örülök, hogy tetszik, ígérem nem fogsz csalódni!:-)

    Andi, sztem mag nélkül is megy...:-)

    Szepyke, már nem is merek több tökös receptet beírni:-)))

    VálaszTörlés