Mindenkinek aki szereti a kagylót fokhagymásan és egy finom meleg tengerízű levest:-)
1 l víz
3 halleves kocka
1 tk fűszerpaprika
1 dl tejszín
1-2 gerezd fokhagyma
1 doboz sósvízben eltett kagyló / 40 dkg /
2 ek citromlé
3 ek petrezselyem aprítva
só, bors
petrezselyemlevél a díszítéshez
A vizet felforraltam a leveskockákkal.
Beleszórtam a pirospaprikát, beleöntöttem a tejszínt, összekevertem a zúzott fokhagymával és felforraltam.
Hozzákevertem a leszűrt kagylót, a citromlevet és a felaprított petrezselymet és pár percig gyöngyöztetve főztem.
Sóztam-borsoztam, megszórtam a petrezselyemlevéllel és parmezános rudacskával* tálaltam.
* Parmezános csavart receptje
Hú, de gyönyörű lett ez is! Csodásakat alkotsz mostanában.
VálaszTörlésKöszönöm, aranyos vagy!:-)
VálaszTörlés