2010. március 2.
MARHAHÚSOS ZÖLDSÉGES FAZÉK
Nem tudom ki hogy van vele, de én évek óta főzök a Good Food magazinból, és még soha egyetlenegy receptjükben nem csalódtam.
Tettem is már fel jó sokat belőlük a blogra, de még mindig van restanciám ebből is, hát majd szép lassan csak sikerül mindent felpakolásznom ide...
Íme egy újabb recept a GF-ból, és íme egy újabb étel, ami bekerül a családi kedvencek közé, mert nagyon finom!:-)
MARHAHÚSOS ZÖLDSÉGES FAZÉK
olívaolaj
1 hagyma
1 sárgarépa
1 póréhagyma
2 zellerszár
2 gerezd fokhagyma
8 dkg gomba
50 dkg marhahús kockára vágva
2 ek liszt
3 szál friss kakukkfű
750 ml marhahúsleves - kockából, vagy alapléből
2 ek paradicsompüré
1 löttyintés Worcestershire szósz
1 ek olívaolajat felmelegítettem egy serpenyőben és rátettem a feldarabolt zöldségeket.
5 percig pároltam, de nem szabad megbarnulnia!
Hozzátettem a gombát és további 5 percig sütöttem, majd kivettem és egy tálra tettem.
A serpenyőben még egy kis olívaolajat melegítettem és rátettem a húst.
Barnára körbepirítottam, megszórtam a liszttel és hozzátettem a zöldségeket.
Beleraktam a kakukkfüvet, a levest, a paradicsompürét és a Worcestershire szószt,
Sóztam-borsoztam és jól összekevertem.
Lefedve, gyöngyöztetve 1,5 órát főztem, / időnként megkeverve / amíg megpuhult.
Burgonyapürével tálaltam.
Latsia:
- én 80 dkg húst tettem hozzá
- az eredeti recept köretnek ajánlja még hozzá a tésztát, a rizst vagy a héjjában sült burgonyát is
Nagyon guszta! Ideális kaja a lassúfőzőhöz.
VálaszTörlésNagyon brutál guszta. Finom sűrű. Ideális
VálaszTörlésKérlek, nézz be a blogomba, vár ott rád valami :)