2010. április 6.
KRUMPLIFÁNK Nagymamám módra
Ezt szoktuk a VADASHOZ sütni, de a maradékot akár lekvárral is fogyaszthatjuk édességként.
Nagyon finom!
80 dkg lisztes burgonya
liszt
só
1 tojás
1/d l tej
1 tk cukor
2 dkg élesztő
olaj sütéshez
A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük.
2 kupacra osztjuk és amekkora az egyik kupac, akkora kupac lisztet teszünk mellé.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a krumplit, a lisztet, a tojást, a sót és az élesztős cukros tejet.
Összegyúrjuk, ha kell, kis lisztet még tehetünk hozzá.
Duplájára kelesztjük lefedve.
Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
Bő forró olajban kisütjük.
Már régóta kerestem ilyen igazi nagymamás krumplifánk receptet. Neked hála most megtaláltam. Köszönöm, hogy feltetted,mentettem.:))
VálaszTörlésNea, örülök, ha megtetszett, remélem ízleni fog!:-)
VálaszTörlésA lisztmennyiség támpont, lehet picit többet kell beletenned, nem egyformák a burgonyák.
Gondolom, hogy a 2 dkg .... az élesztő akar lenni, csak lemaradt a szövegből. Ha tévednék, akkor értesíts kérlek, mert szeretném megsütni, de így hiányos a recept. Előre is köszi
VálaszTörlés