Mi sütihez ettük, de kenyérre kenve, vagy behűtve, vagy akár sütemény tetejére halmozva szintén isteni finom!
Egy reggeli friss kalácsszeletre......?:-)
EPERKRÉM
50 dkg friss eper
4 dl víz
1 dl cukor
2 ek kukoricakeményítő
Az epret a vizzel és a cukorral egy lábosba tesszük és felforraljuk.
Egy kis hidegvízben kikeverjük a keményítőt és hozzáforgatjuk az epres sziruphoz.
Felforraljuk, majd kis tálakba kanalazzuk.
Hidegen is és melegen is egyaránt nagyon finom!
Ez valami gyönyörűen néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Ami!:-)
VálaszTörlésÉs nagyon finom, most kóstoltam behűtve is...hihetetlenül eperízű!:-)
Eperkrém, reggeli, friss kalács - hát mi lesz így gömbölyödésre hajlamos vonalainkkal? :-)
VálaszTörlésAzt hiszem az ilyen reggeli kalácsokért érdemes élni.
VálaszTörlésEz remek ötlet!Ki is próbálom majd szerintem :-)
VálaszTörlésCsodás! :)
VálaszTörlésCsodás, jöhet reggelire :)))
VálaszTörlésJókaja, hát baj...az lesz..nagy baj!:-)
VálaszTörlésÉn pld. hétfőn a futógépen fogok vezekelni érte!:-)
Ági, sztem is:-) Meg azokért, akiknek sütjük;-)
Ottis, örülök, hogy tetszik:-)
Egycsipet, és "csodagyorsan"
elfogyott:-)
Bianka, röptetem!:-)
Hú,de fincsi lehet!Egyszerű és nagyszerű.
VálaszTörlésRecept mentve, köszi!
Teljesen megvettél!Minden féle epres recept jöhet!Imádooooom!!
VálaszTörlés