Ezt a sütit azért készítettem, hogy kipróbáljam, hogy működik a tegnap készített EPERKRÉM, mondjuk süti tetejére halmozva....:-)
Biztosan állíthatom, hogy jól!:-)
Különösen jó a tetején lévő eprekrémben, hogy nincs benne zselatin, ezért sokkal lágyabb és természetesebb az íze is, éz az állaga is, és mégis szeletelhető.
A süti alapja egy kevés liszttel kevert túrókrém, ami hasonlít a VANÍLIÁS TÚRÓTORTA receptemre, némi változtatással.
ALJNÉLKÜLI TÚRÓSPITE EPERREL
Túrósalap:
50 dkg ricotta vagy túró
1 citrom reszelt héjja
3 ek liszt
8 dkg cukor (magyar túróhoz lehet, hogy kell a 10 dkg is)
3 tojás
2 dl tej
6 dkg puha vaj
A hozzávalókat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott kapcsos formába töltjük. Sütés közben megnő!
160 fokra ( légkeverés ) előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt készresütjük.
Kivesszük a sütőből, ráöntjük az EPERKRÉM - et, elsimítjuk rajta és jól behűtjük tálalásig.
Húha.. ez a recept igen kedvemre való.. hamarosan kis is fogom próbálni :) Köszönöm! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog Vanessza:-)
VálaszTörlésLatsia, ez nagyon guszta, és biztos finom is! Mindjárt megkukkantom,hogyan készült a tetejére az eperkrém... :))
VálaszTörlésNagyon szépséges, imádjuk az ilyen sütiket
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!Ügyes vagy!
VálaszTörlésCsodás! :))
VálaszTörlésJujj, de várom már az eperszezont... :D
Mmmmm...... de jol nez ki!
VálaszTörlésMost talaltam ra a blogodra, es imadom!! Koszi szepen a sok fini recepteket!
Feltetlen el kezdem reszletesen bongeszni es kesziteni is :) .
Udvozlettel!
Júj de fini lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Még igen drága az eper itt nálunk, de remélem hamarosan olcsóbb lesz, és akkor már sütöm is.:)
VálaszTörlésÉééééés, ha mondjuk a cukrot kiváltom valami mással, még fogyókúrába is illeszthető...!!! Köszi!!
VálaszTörlésSzia Latsia!
VálaszTörlésKislányom ballagására szeretném ezt a receptet elkészíteni, és lenne 2 kérdésem:
-hány centis tortaformában sütötted ezt az adagot?
- az eperkrémet még forrón ráteszed amikor kisült, vagy csak hidegen?
Nagyon szeretem a receptjeidet és előre is köszönöm a segítséget! Gyöngyi
Szia Gyöngyi!:-)
VálaszTörlés24 cm-es vagy (9,5 inches)kapcsos tortaformában sütöttem. Legalábbis ez van ráírva (Zenker), de én akárhogyan is mérem, ez csak 22 cm átmérőjű!:-))
Gondolom nem a melegben ment össze:-)
Várok egy kicsit, amíg nem lesz már forró, inkább langyos a süti, és csak akkor teszem rá a hideg eperkrémet.
Különben lehet, hogy nagyon elszínezné a túrókrémet.
Örülök, hogy tetszik a süti, nem fogsz csalódni, meglátod milyen üde, finom.
Szép napot kívánok a ballagásra!
Klári
Szia!
VálaszTörlésNagyon örülök,hogy rátaláltam a blogodra, mert nagyon klassz dolgokat kreálsz!!!Holnap lesz a kisfiam 6. szülinapja és ezt a sütit fogom neki megcsinálni.Remélem málnával is működni fog a krém, mert imádja!!!
További szép napot!!! Várom az újabb recepteket!!!!!!
Moncsi
Most azonnal kipróbálom, csak cseresznyét fogok tenni a tetejére eper helyett ;)
VálaszTörlés