Ezt a sütit nemrég készítettem, az NLC-ről van, Zooj45 Enikő írta be.
Mindenkinek nagyon ízlett!:-)
Nekem is, de valamit ki kell találnom, mert a tejszínhabbal nem vagyunk barátok...
Egyszerűen nem ízlik a sütiken, így én anélkül ettem:-)
GESZTENYÉS SZELET
Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
5 dkg gesztenyemassza
10 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
Krém:
1 margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
15 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
1/2 l habtejszín vagy Hulala ízlés szerinti cukorral felverve
csokidara
A tojások sárgáját a cukorral felverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások felvert habját.
Egy 25 x 35 cm-es kikent tepsiben, mint egy piskótát megsütjük kb. 25 perc alatt.
A krémhez a margarint a porcukorral kikavarjuk.
A tejben felfőzzük a vaníliapudingot, és ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát.
A krémet rásimítjuk a tésztára, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.
Ez akkor is gyönyörű, ha Neked nem volt teljesen kedvedre való!
VálaszTörlésA növényi tejszín nálunk is divatba jött, amikor újdonság volt, mert sokáig nem esik össze. Aztán meguntuk a szájpadlásra ragadós margarinosságát.
Próbálj meg egy kevés tejszínhabbal lazított, mascarpones krémet tenni a tetejére, mondjuk vaníliával ízesítve. Hátha úgy jobban ízlik majd.
Köszönöm szépen!
VálaszTörlésÉn sima cukros tejszínt tettem rá, mert itt Cipruson nincs növényi tejszín...én még nem is kóstoltam életemben!:-)
De ahogy írsz róla, asszem nem is fogom!:-))
Köszönöm az ötletet a mascarpone-val, az tényleg jónak tűnik!
Még a tojásfehérjehabon gondolkoztam, mint a Rákóczi túrósnál, csak mire az megszárad, lehet, hogy kiszáradna a tészta...
Csodálatos, hogy tudsz ilyen gyönyörű szeleteket vágni?
VálaszTörléshűűűűazanyjaaaaaaaa,de jól néz ki.
VálaszTörlésA Hulalát tényleg nem érdemes megkóstolni,ahogy Jókaja is írja,valami óborzalom ragacsos,nehéz.
gyönyörű a süti! szerintem Jókaja ötlete szuper, abban nem dominál a tejszínhab íze. nekem jöhetne jóó sok tejszínhabbak is, imádom!:)
VálaszTörlésMa megkeszitettem mert nagyon szeretem a gesztenyes sutiketFinom lett ahogy gondoltam Koszi a jo receptet.Agi Temesvarrol
VálaszTörlésGyönyörűűűséges!
VálaszTörlés