2010. május 23.

GESZTENYÉS SZELET


Ezt a sütit nemrég készítettem, az NLC-ről van, Zooj45 Enikő írta be.

Mindenkinek nagyon ízlett!:-)
Nekem is, de valamit ki kell találnom, mert a tejszínhabbal nem vagyunk barátok...
Egyszerűen nem ízlik a sütiken, így én anélkül ettem:-)


GESZTENYÉS SZELET

Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
5 dkg gesztenyemassza
10 dkg liszt
1/2 tk sütőpor

Krém:
1 margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
15 dkg gesztenyemassza

Tetejére:
1/2 l habtejszín vagy Hulala ízlés szerinti cukorral felverve
csokidara

A tojások sárgáját a cukorral felverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások felvert habját.
Egy 25 x 35 cm-es kikent tepsiben, mint egy piskótát megsütjük kb. 25 perc alatt.

A krémhez a margarint a porcukorral kikavarjuk.
A tejben felfőzzük a vaníliapudingot, és ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát.
A krémet rásimítjuk a tésztára, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.

7 megjegyzés:

  1. Ez akkor is gyönyörű, ha Neked nem volt teljesen kedvedre való!

    A növényi tejszín nálunk is divatba jött, amikor újdonság volt, mert sokáig nem esik össze. Aztán meguntuk a szájpadlásra ragadós margarinosságát.

    Próbálj meg egy kevés tejszínhabbal lazított, mascarpones krémet tenni a tetejére, mondjuk vaníliával ízesítve. Hátha úgy jobban ízlik majd.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Én sima cukros tejszínt tettem rá, mert itt Cipruson nincs növényi tejszín...én még nem is kóstoltam életemben!:-)
    De ahogy írsz róla, asszem nem is fogom!:-))

    Köszönöm az ötletet a mascarpone-val, az tényleg jónak tűnik!
    Még a tojásfehérjehabon gondolkoztam, mint a Rákóczi túrósnál, csak mire az megszárad, lehet, hogy kiszáradna a tészta...

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos, hogy tudsz ilyen gyönyörű szeleteket vágni?

    VálaszTörlés
  4. hűűűűazanyjaaaaaaaa,de jól néz ki.

    A Hulalát tényleg nem érdemes megkóstolni,ahogy Jókaja is írja,valami óborzalom ragacsos,nehéz.

    VálaszTörlés
  5. gyönyörű a süti! szerintem Jókaja ötlete szuper, abban nem dominál a tejszínhab íze. nekem jöhetne jóó sok tejszínhabbak is, imádom!:)

    VálaszTörlés
  6. Ma megkeszitettem mert nagyon szeretem a gesztenyes sutiketFinom lett ahogy gondoltam Koszi a jo receptet.Agi Temesvarrol

    VálaszTörlés