2010. május 10.
KÁVÉS MÁRVÁNYSZELET BAILEYS-szel
A minap tettem fel az EPERKRÉM receptjét, és a képen, a tányéron ez a finomság volt.
Látszólag, egy sima márványsütemény....de nem az!
Vagyis márványnak márvány, de egyáltalán nem sima:-)
Ugyanis a viszonylag nagymennyiségű likőrnek köszönhetően, napokig friss, szaftos marad, nem szárad ki, ahogy általában ezek a típusú tészták.
Bizton állíthatom, hogy életem legjobb márványsütije, nem is hiszem, hogy készítek majd másfélét...
Érezhető benne a Baileys, ezért talán nem igazán gyerekbarát, de nekünk felnőtteknek mindenképpen nyerő!:-)
A recept EBBŐL a könyvből van.
KÁVÉS MÁRVÁNYSZELET BAILEYS-szel
12,5 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg liszt
15 dkg túró
2 tojás
2 tk sütőpor
1 csésze eszpresszókávé
2 tk kakaó
2,5 dkg a Baileys
A tojásokat a cukorral és a túróval kikevertem.
Hozzáforgattam az olvasztott vajat, majd a sütőprral elkevert lisztet.
2 részre osztottam a masszát, az egyikbe a kakaót és a kávét kevertem, a másikba a Baileyst.
Kikent formában 180 fokon 50 perc alatt sült meg.
Csodálatos, isteni lehet
VálaszTörlésBocsi, csak biztosan 2,5 dkg Baileys kell hozzá?
VálaszTörlésBaileys... hmmm, tudsz élni!:))) Imádom ezt a sütit, bár én csak simán ettem eddig!:)
VálaszTörlésBianka, tényleg fini!:-)
VálaszTörlésCsilla, igen, így írta az eredeti recept.
Szepyke, nem nagyon isszuk, azért is volt belőle itthon:-)
Latsia drága!
VálaszTörlésMa megsütném, csak nem tudom eldönteni, hogy sütőpor, vagy élesztő kell bele :-)
Én előbbire tippelnék.
Gesztenyém édes sütőpor!!!!!!!! Bocsi!:-)))
VálaszTörlésLatsia drága!
VálaszTörlésKöszi a gyors választ, más keverem :-)))
Latsia!
VálaszTörlésValamit nem jól csinálhattam, mert az alja olyan szalonnás lett, meg elég tömör, de ízre nagyon finom.
Gesztenye, nem tudom mit ronthattál el, ez egy teljesen egyszerű recept, lehet, hogy nem eszpresszó kávéscsészényit kávét tettél bele, hanem többet?
VálaszTörlés