2010. május 5.

SZÍNES NYÁRI TÉSZTA MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL ÉS OLIVÁVAL



SZÍNES NYÁRI TÉSZTA MOZZARELLÁVAL, PARADICSOMMAL ÉS OLIVÁVAL

Íme egy pillanatok alatt összeállítható könnyű nyári tészta, sok friss hozzávalóval, színesen.
Egy családi ebédre, vagy akár vendégségnek is készíthetjük, biztos sikerünk lesz az ízek kavalkádjával!

30 dkg rövid csőtészta vagy tollszártészta

paradicsommártás:
2 ek olívaolaj
2 kis fej hagyma felaprítva
1 doboz / 40 dkg hámozott, passzírozott paradicsom
1/2 dl fehérbor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 teáskanál cukor

25 dkg reszelt vagy darabolt Mozzarella sajt
2 ek olaj
20 dkg koktélparadicsom
15 dkg fekete olívabogyó

tálaláshoz:
sonka vékonyra szelve, esetleg Prosciutto
friss bazsalikom

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a sajtot reszeljük/aprítjuk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba öntjük.
Közben elkészítjük a paradicsommártást így:
Az olívaolajon néhány perc alatt megpároljuk a hagymát.
Hozzákeverjük a többi hozzávalót és fedő alatt 10-15 perc alatt megfőzzük.
A kész paradicsommártással leöntjük a tésztát, megszórjuk a sajttal, és rátesszük az olívabogyókat valamint a paradicsomot.
225 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sonkával díszítve és a bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés: