Az utóbbi időben kicsit feledésbe merült, de most megtaláltam és azonnal összedobtam Apósomnak, akinek szülinapja van.
Ő ugyanis az ilyen krémes édességeket szereti, nekem meg nem volt kedvem tortát sütni ebben a rekkenő hőségben.
Garantálom, hogy függővé lehet válni tőle!:-)
És nemcsak az ízorgia miatt, hanem az sem elhanyagolható szempont, hogy pillanatok alatt készen van szinte semmi munkával!
1,5 zacskó vaníliás puding
1,5 zacskó csoki puding
3 ek kakaópor
cukor vagy édesítő tetszés szerint
1, 5 liter tej vagy amennyi a puding zacskón van
1 pohár konyak vagy rum
mogyoró és/vagy dió darabosan
30 darab babapiskóta
A pudingokat megfőzzük az előírásnak megfelelően.
A csokisnál egy kis kakaót is teszünk hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretjük.
A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen.
Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe leteszünk egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve.
Az alkohollal enyhén meglocsolunk minden darab piskótát.
(Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nescacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!)
Erre jön a vaníliás puding, majd rá a csokis, megszórjuk a dióval / mogyoróval.
Megint rá a piskóta sor és a pudingok, dió/mogyoró.
A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen.
Erre szintén kis diót/mogyorót szórunk.
Lefedjük vagy egy nagy zacskóba toljuk a tálat, majd egy éjszakára behűtjük.
Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia.
RAKOTT KRÉMES PISKÓTA
1,5 zacskó vaníliás puding
1,5 zacskó csoki puding
3 ek kakaópor
cukor vagy édesítő tetszés szerint
1, 5 liter tej vagy amennyi a puding zacskón van
1 pohár konyak vagy rum
mogyoró és/vagy dió darabosan
30 darab babapiskóta
A pudingokat megfőzzük az előírásnak megfelelően.
A csokisnál egy kis kakaót is teszünk hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretjük.
A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen.
Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe leteszünk egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve.
Az alkohollal enyhén meglocsolunk minden darab piskótát.
(Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nescacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!)
Erre jön a vaníliás puding, majd rá a csokis, megszórjuk a dióval / mogyoróval.
Megint rá a piskóta sor és a pudingok, dió/mogyoró.
A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen.
Erre szintén kis diót/mogyorót szórunk.
Lefedjük vagy egy nagy zacskóba toljuk a tálat, majd egy éjszakára behűtjük.
Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia.
Latsia:
- Amaretto-val csináltam, azzal is nagyon jó
Nagyon guszta! Én is imádom az ilyen krémes finomságokat!
VálaszTörlésMegdobbant a szívem, mikor olvastam, hogy Cipruson élsz. (?):)
VálaszTörlésOlvastam a recepthez tartozó történetet és felkaptam a fejem, hogy nem akarsz sütni, ebben a rekkenő hőségben. Csodálkoztam, hisz egész Magyarországon őszies az időjárás, már hetek óta esik az eső és sok az árvíz, sok ház került víz alá, autópályák rongálódtak meg. Ekkor néztem meg a profilodat és fedeztem fel, hogy Ciprusi vagy. :)))
Hehhehhehe. Én ritkán nézek a profilokba bele (ezért nem tudtam ezt az infót). Remek ez a piskóta és tényleg egyszerűnek tűnik. Most már valóban kell egy patron a nyomtatómba, mert ezt a rengeteg receptet már nem győzőm kézzel írni (nem is szeretek kézzel írni, pedig ez a szakmám):) Ezt a piskótát meg kell csinálnom. :))))
Élvezd a jó időt. Bárcsak itt is elérkezne már a nyár. Minden vizes, hideg van, az emberek egészen máshogyan működnek,mert kevés a napsütés. :(
De él bennünk a remény, hogy lesz ez jobb is. :)
Hű ez istani lehet, el is mentem, köszi :D
VálaszTörlésGuszta nagyon! Hasonlót én is szoktam, de azt hidegen elkészíthető pudingból - amit amúgy nem igazán szeretek, de a "tálbarakós piskótához" megeszem :)
VálaszTörlés