2010. július 2.

DAIM - CSOKI FAGYI




Úgy látom átmentem fagyigyárba:-))) Mentségemre szóljon, hogy nagyon nyár van itt Cipruson...csak vízpart, vagy klimatizált helyiségben lehet lenni, illetve reggel és este a hűs teraszon.

Ez a típusú fagyi a CSOKIFAGYI recept mintájára készült, csak nincs benne vanília és a sima feketecsoki helyett az IKEA-ban is kapható Daim csokit tettem bele, amiben karamellizált mandula van.
A fagyihoz azonban nincs elég benne, így karamellizáltam én is egy kis mandulát plusszban és azt is hozzákevertem.
Nagyon nagyon finom lett!:-)

DAIM - CSOKI FAGYI
5 dl zsíros tejszín 38%-os
8 dkg DAIM csoki
2 ek kakaópor
4 tojássárgája
10 dkg cukor

1 marék héj nélküli mandula aprítva
1 ek cukor

A cukrot a tojássárgájákkal fehéredésig keverem.
A tejszínt felmelegítem egy lábosban a kakaóporral elkeverem és beletördelem a csokit.
Összeolvasztom az egészet.
Óvatosan hozzáforgatom a cukros tojást és sűrűsödésig keverem kb.10-15 perc.
Hozzákeverem a vaníliát és hűlni hagyom.
(Én a mélyhűtőbe teszem félórára, így hamar lehűl.)
Közben a mandulát egy serpenyőben megszóróm az 1 ek cukorral és karamellizálom, félreteszem.
A fagyigépbe teszem a közben lehűlt krémet és mielőtt teljesen fagyosra keverné (tehát kb az utolsó pár percben) hozzáöntöm a karamellizált mandulát is.

2 megjegyzés: