2010. július 3.

MOGYORÓVAJAS FAGYI


Na most erről mit írjak?:-))
Aki szereti a mogyoróvajat az imádni fogja ezt a fagyit... aki meg ne, az ne is olvasson tovább!:-)
Ha még ettetek tutit.... én mondjuk belepakoltam 1/2 üveg mogyoróvajat, ami baromi sok.
Nem azt mondom, hogy valakinek panasza lett volna, de ugye így nyáron... bikini... strand.. szóval elég annak a fele is, tehát egynegyed üvegnyi!:-)))
Ja, és ez amolyan pasifagyi, ha értitek... már akinek édesszájú a párja!:-)

MOGYORÓVAJAS FAGYI

3-4 tojássárgája
10 dkg cukor
5 dl 25 %-os tejszín ( vagy 3 dl 38%-os tejszín és 2 dl 3%-os tej )
1/2 üveg mogyoróvaj ( elég 1/4 is! )

A tojássárgájákat a cukorral fehérdeésig keverjük.
A tejszínt felforraljuk és óvatosan hozzákeverjük a cukros tojássárgájákat.
Sűrűsödésig keverjük ( most nem kell nagyon sűrűre, mert jön hozzá mogyoróvaj ), majd hozzákeverjük a mogyoróvajat.
Lehűtjük a krémet és utána a fagyigépbe töltjük.

10 megjegyzés:

  1. Most vettem egy nagy üveg mogyoróvajat, a lányok imádják, már kérdezték is , hogy mi lesz belőle?

    Hát az 1/4-re már megvan az ötlet:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet! Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  3. Biztos nagyon finom, én épp ma sütöttem már sokadjára a mogyoróvajas kekszedet :-)

    VálaszTörlés
  4. Uhh már olyan régóta szeretnék mogyoróvajas fagyit csinálni! Nagyon jó ötlet, imádom! Van is otthon vagy 2 üveg mogyoróvaj. Elmentem a receptet, amúgy istenien néz ki! És milyen az állaga? Gondolom jó krémes lehet!

    VálaszTörlés
  5. Kééész vagyok!:) és nem is akartál fagyigépet...

    VálaszTörlés
  6. Moha, nem fognak csalódni a Lányok, igazi mogyoróvajízű nagyon nagyon krémes fagyi lesz belőle!

    Én mindenesetre kíváncsi leszek a másik 3/4-ből mit alkotsz, mert ahogy ismerlek, biztosan valami finomságot!:-)

    Mónika, örüök, hogy tetszik!:-)

    Kata, az! Tényleg? Mi is nagyon szeretjük! Majd dobj egy mailt, ha megkapod a csomagot, bár a ciprusi posta nem egy expressz:-)

    Pocak Panna, ez egy jó kis recept, tetszeni fog.
    Egyébként még fagyigép sem kell hozzá, mert annyira krémes volt előtte is, és amikor betettem a fagyasztóba még a fagyigép előtt, hogy gyorsabban hűljön, hát már akkor ehettük volna!:-)

    Kata, ugye?:-)) Most meg teljesen rá vagyok állva, és a legszebb, hogy én nem is vagyok fagyis! Mi lenne, ha az lennék?:-)
    Most azon agyalok, hogy 1 hónapra megyünk Svédo-ba július végén, most vigyem magammal....?:-))

    VálaszTörlés
  7. Csodás van is itthon még egy fél üveggel :)

    VálaszTörlés
  8. Azt hiszem,imádni fogom,mert a mogyoróvajat is imádom,hát akkor pláne fagyiban milyen jó lehet.
    Múltkor bespajzoltam mogyoróvajból,receptet meg mentettem.

    VálaszTörlés
  9. Mindenképp írok ha megjött a csomi :-)

    VálaszTörlés
  10. Ez a hagyományos amerikai mogyoróvajból készül,ami sós? Vagy melyikből készíted? Segíthetnél:) (Nem vagyok egy nagy szakács)

    VálaszTörlés