Mostanában nem főzök, csak salátákat eszünk sült húsokkal, egyrészt mert nagyon meleg van itt Cipruson is, másrészt mert szinte csak a tengerparton vagyunk, harmadrészt pedig mert hétfőn utazunk nyaralni Magyarországra, aztán egy kis időre ismét Svédo-ba.
De azért a fagyit, azt nem hanyagolhatjuk....
Úgy szeretjük a fahéjas szilvát gombócban, sütiben, levesként, mártásnak hús mellé... gondoltam fagyiként is megállná a helyét!:-)
Megállta vagyis gyönyörűre fagyott, csak a kinti 45 fokos melegben 1 perc alatt olvadni kezdett, így kicsit túl krémes a fotón.
FAHÉJAS SZILVAFAGYI
25 dkg szilva magozva
kb. 1 pohár víz
10 dkg cukor
fahéj
4 dl tejszín
A kimagozott szilvát egy edénybe tettem, rászórtam a cukrot és felöntöttem épp csak annyi vízzel, hogy ellepje.
Felforraltam és pár perc alatt puhára főztem a cukros szirupban.
Felöntöttem a tejszínnel, megszórtam jól fahéjjal, és újraforraltam.
Kihűtöttem és már ment is a fagyigépbe.
Érzem a számban az ízét, isteni
VálaszTörlés45 fok? Jesszusom... A fahéjas szilva nekem is kedvencem. Megbocsátanám neki, hogy olvadozik. Kanállal is imádnám!! Gyönyörűű :)
VálaszTörlésAzt a mindenit...ez szupi ötlet! tényleg csak kedvenc sütijeinket, desszertjeinket kell újragondolni!
VálaszTörlésEgyszerűen gyönyörű az olvadása ellenére! Nagyon gusztusos és nagyon jól hangzik, szerintem majd ősszel mindenképp kipróbálom, számomra a szilva inkább őszi mulatság! :-)
VálaszTörlésKissé olvadva is gyönyörű!!! Kipróbálom, mert a szilva kedvenc nálunk is.
VálaszTörlésÉn tegnap készítettem szilvafagyit, de aszalt szilvából. Úgy gyorsabb, nem kell főzögetni, csak turmixolás és már mehet is a fagyigépbe. Isteni íze lett!
VálaszTörlésSziasztok!:-)
VálaszTörlésBianka, én is, mert most is azt eszem:-)
Yasmine, bizony annyi! Elég is volt belőle, holnap megyünk Bp-re hűsölni:-)
Kata, hát nem? Én mondjuk zserbó fagyira vágynék... vagy almáspite fagyira:-))
Pocak Panna, igen, igazad van, őszifagyi... jól is hangzik így!:-)
Csak nekem volt egy kis szilvám még a fagyasztóban, azt akartam elhasználni villámgyorsan.
Moha köszi! Ígérem nem fogsz csalódni. Ha nagyon édes a szilvád, tegyél kevesebb cukrot!
Névtelen, ezt sem kellett főzögetni, tán csak pár percig - nekem az belefért:-)- meg ugye hűtőürítés miatt kellett elhasználnom a szilvát.
Te mit tettél még az aszalt szilvádhoz? Gondolom cukor nem is kellett...
Szívesen kipróbálnám!;-)
Innen vettem a receptet:
VálaszTörléshttp://flat-cat.hu/2009/06/06/fahejas-aszalt-szilva-fagylalt-karamellas-dioval-es-a-424/
Nem ugyanígy csináltam, tejszín helyett tejet, narancslé helyett almalét, fahéj helyett mézeskalács fűszerkeveréket, cukor helyett mézet használtam. Kicsit téli, karácsonyi hangulatom lett a hozzávalóktól.:D A végeredmény pedig nagyon finom lett!