SPANAKOPITA - SPENÓTOS PITE
1 db kinyújtott leveles vajastészta (425g)
25-30 dkg spenót
20 dkg Feta sajt
1 póréhagyma aprítva
2 tojás
bors
+1 tojás a lekenéshez
A sütőt 200 fokra (légkeverés 180 fok) előmelegítjük.
A spenótot megmossuk, ha túl vastag lenne a szára, kicsit levágunk belőle.
Egy tálba tesszük és rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk a póréhagymával, és összekeverjük.
A tojásokat villával kicsit felverjük, jól megborsozzuk és ráöntjük a tál tartalmára, kézzel jól összeforgatjuk.
Sózni nem szabad, mert a Feta igen sós!!!
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, rásimítjuk a tölteléket és mint a bejglit (először a 2 szélét hajtjuk fel) feltekerjük.
Lekenjük tojással és a sütőbe toljuk, majd 30 perc alatt készre sütjük.
Ahogy megláttam a képet azt hittem burek, kicsit csalódtam de ez is finom lehet,
VálaszTörlésJaj, ha ez az, amire gondolok, akkor rendelem a jegyet, és indulok!:)))))
VálaszTörlésAnake, a laknur és a burek ugyanaz... csak az egyik albánul, a másik szerbül!:-)
VálaszTörlésSzepyke, gyere várlak, ma sütöm a következőt, még ideérsz.
Meg amúgyis jöhetnél!:-)
További nevei különböző nyelveken: brik, piroq, boureki, byurek
VálaszTörlésFenségesen néz ki, korog is a gyomrom
VálaszTörlésNekem gyakorlatilag mindegy, hogy hogyan hívják, nagyon szeretem... :)) Jó ötletet adtál, köszönöm! :)
VálaszTörlésBianka köszi!
VálaszTörlésFelhőlányka, én is így vagyok vele!:-)
Aha akkor megyek leveles tésztát venni,
VálaszTörlésmirelitt spenóttal is működik?
Anake, nem próbáltam még, csak frissel, de gondolom igen, ha leveles és nem krémes.
VálaszTörlésMost készül, 3 rúddal, pedig csak kétszeres mennyiségű spenóttal számoltam. Isteni az illata :-) köszi
VálaszTörlés