2010. augusztus 2.

CITROMFŰSZÖRP


Ha mentából finom lett a MENTASZÖRP, miért ne lehetne citromfűből is az?
Elkészítettem és nagyon üdítő! Olyan igazi elegáns limonádé-íz, ha lehet ilyet mondani:-)
Féladagot csináltam csak, de a citromfűből a dupláját tettem bele, mert nem olyan erős az aromája, mint a mentának.

CITROMFŰSZÖRP


1/2 liter víz
1/2 kg cukor
 1 dkg citromsav
4 csokor (jó vastag csokor ám!) citromfű

A citromfüvet a vízben egy egész napig állni hagyom.
Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd 10 percig forralom.
A leveleket leszűröm, a szörpöt üvegbe töltöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.


6 megjegyzés:

  1. Micsoda egybeesés, én is a múlt héten csináltam meg a citromfűszörpöt! Egész úton hazafelé a citromfűszörpös bejegyzést fogalmazgattam magamban, erre mit látok mikor bekapcsolom a gépet? :D

    Épp itt iszogatom, ha már a bodza kifogyott. És a legjobb benne, hogy a citromfű egész nyáron nő, mint az őrült. És tényleg olyan visszafogott kellemes citromíze van.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztán néz ki!-) Kipróbálandó-)
    Tegnap kipróbáltam a citromos-fokhagymás-mézes-oreganos csirkemelledet... isteni lett!-)Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Latsia!

    Próbáltam Neked emailt írni, de lehet, hogy nem kaptad meg.Adnál egy mail elérhetőséget, mert a kolibritortával kapcsolatban lennánek kérdéseim.Az enyém: valandi@freemail.hu

    Előre is köszönöm!

    Üdv.:Szidi

    VálaszTörlés
  4. Szia Klári!
    Ha nem tudom napon érlelni akkor mi a helyzet? Nem süt a nap, a szörp üvegben. :-(

    Puszi:Eni

    VálaszTörlés
  5. Eni, most tudtam csak belépni, valami zavar volt...
    Szóval nem kell nap!!! Érik az anélkül is, semmi gond!
    Puszi!:-)

    VálaszTörlés