2010. december 17.

PEKÁNDIÓS KEKSZ


Mondtam már, hogy nagyon szeretjük a pekándiót? És azt, hogy szeretem a pillanatok alatt elkészülő finomságokat?
Sztem sokkal finomabb a pekándió, mint a hagyományos... és persze drágább is, de itt délen nem nagy a különbség az árban.

Ez egy kisadag, lehet duplázni vagy triplázni, de én azért sütöttem ezt a mennyiséget, mert tudom, hogy vannak akiknek sok egy 60 vagy 100 db-os keksz recept.
Meg azért is, mert ugye nem ez az egy édesség készül Karácsonyra..🤣
Mondjuk az eredeti recept szerint 30 db keksz lesz belőle... nekem 16 db lett, így maradt a pekándióból. 
Tegyétek messzebb egymástól őket a sütőben, mert összenőnek!


PEKÁNDIÓS KEKSZ

6 dkg pekándió
6 dkg puha vagy olvasztott vaj
6 dkg porcukor
5 ml vanília esszencia
8 dkg liszt


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A dió 1/4-ét apróra vágjuk és félretesszük.
Krémesre keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliával.
Hozzáforgatjuk a diót és belekeverjük a lisztbe.
Lisztes kézzel teáskanálnyi mennyiségű tésztából golyókat formázunk.
Egy kikent tepsire tesszük őket és mindegyik közepébe egy fél pekándiót nyomunk.
10 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk majd megszórjuk porcukorral.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a pekándiót, csak sajna nálunk ritkán kapni! :-((( Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom lehet?! A tálalás és a fotós is csodás! Tiszta karácsony! :-DDD

    VálaszTörlés
  2. Mézigörl, az utóbbi időben itt sem találtam, pedig itt régen nagyon sok volt, most is csak egy kifejezetten diót, mogyorót és más "rágcsálnivalókat" árusító üzletben kaptam.
    Tudod, itt már december 1-én feldíszítjük a fákat és a házat, ezért a háttér:-)
    Már csak egy kis hó hiányzik.... de az aligha lesz:-(

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem az ilyen sütikéket, nagyon guszta

    VálaszTörlés