2011. február 2.

GÖRÖG CSIRKE


Ismét egy régi jól bevált recept (Lajos Mari), régi fotókkal, elnézést a minőségükért!:-)

GÖRÖG CSIRKE

4 csirkecomb
450 g paradicsom
250 g olívabogyó
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 friss /v. 1 mk szárított/ bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyem
1 ek Worcestershire szósz
só, bors, olaj

A húst megmosszuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk - borsozzuk és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük.
Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni.
A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcestershire szószt, ízlés szerint sózzuk - borsozzuk kb 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét.
Hozzáadjuk a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke megpuhul és kissé megpuhul, kb. 30-35 perc.
Semleges ízhatású körettel tálaljuk.

Latsia:
- hámozott darabolt paradicsomból készítettem, ezért a mártás levét nem forraltam felére, hanem ahogy volt, pár perc után az olívabogyóval a csirkére öntöttem
- pirított petrezselymes burgonyával tálaltam

4 megjegyzés:

  1. Csak a nyálam csurgott,de jól néz ki Latsia,nagyon fincsi lehet:-)

    VálaszTörlés
  2. Jaj istenkém, de gusztaaaaa. Hogy én mennyire imádom az ilyen étkeket. :))

    VálaszTörlés
  3. Latsia majd nézzél be hozzám kérlek:-)

    VálaszTörlés