2011. március 17.
KAKUKKFÜVES BÁRÁNYGERINC SÜTŐBEN SÜTVE
Bár ma is csodaszép napsütés napunk volt, mégsem grillen készült a bárány, hanem sütőben, mert én ugyan be nem gyújtom egyedül a grill-t... még leég a faházunk:-)
Tehát bepácoltam, sütöttem és ettük.... ugyanolyan gyorsan készen van, mintha grillen sült volna és állítom van olyan finom... legalábbis nekem, mert én úgyis átsütve szeretem, a rózsaszín a férjemnek készült, az én részemet még visszatettem sülni a fotózás után:-)))
KAKUKKFÜVES BÁRÁNYGERINC SÜTŐBEN SÜTVE
pác:
1 dl olívaolaj
2 gerezd préselt fokhagyma
1 tk kakukkfű
bors
1 tk chilipehely
A pác hozzávalóit összekevertem és jól átforgattam benne a húst, majd a hűtőben pihentettem egy órát. (Lehet egy éjszakát is, de minek?)
2 db báránygerinc összesen (75 dkg)
A sütőt 200 fokra (légkeverés) felfűtöttem és egy tepsibe tettem a húst.
Megsóztam, betoltam a sütőbe és 10-12 perc alatt megsütöttem rózsaszínre.
Aki átsütve szereti (mint én), süsse még 10 percig.
Hú, micsoda látvány, összefutott a nyál a számban!
VálaszTörlésEz csodás! De én is inkább veled ennék, nem a rózsaszínből. Imádom a bárányt.
VálaszTörlésCsodás, és micsoda illat lehet
VálaszTörlésSzemikém, örülök, ha tetszik!:-)
VálaszTörlésWise Lady, elhiszem, én is csak nézem a rózsaszínt... Kislányom meg is kérdezte, hogy, az még nyers, és a papa nem farkas ugye mama?":-)))
Bianka, köszi!:-)
nem szeretem a bárányt, de ez itt nagyon guszta! :)
VálaszTörlés