2011. március 17.

KAKUKKFÜVES BÁRÁNYGERINC SÜTŐBEN SÜTVE


Bár ma is csodaszép napsütés napunk volt, mégsem grillen készült a bárány, hanem sütőben, mert én ugyan be nem gyújtom egyedül a grill-t... még leég a faházunk:-)

Tehát bepácoltam, sütöttem és ettük.... ugyanolyan gyorsan készen van, mintha grillen sült volna és állítom van olyan finom... legalábbis nekem, mert én úgyis átsütve szeretem, a rózsaszín a férjemnek készült, az én részemet még visszatettem sülni a fotózás után:-)))

KAKUKKFÜVES BÁRÁNYGERINC SÜTŐBEN SÜTVE

pác:
1 dl olívaolaj
2 gerezd préselt fokhagyma
1 tk kakukkfű
bors
1 tk chilipehely

A pác hozzávalóit összekevertem és jól átforgattam benne a húst, majd a hűtőben pihentettem egy órát. (Lehet egy éjszakát is, de minek?)

2 db báránygerinc összesen (75 dkg)

A sütőt 200 fokra (légkeverés) felfűtöttem és egy tepsibe tettem a húst.
Megsóztam, betoltam a sütőbe és 10-12 perc alatt megsütöttem rózsaszínre.
Aki átsütve szereti (mint én), süsse még 10 percig.

5 megjegyzés:

  1. Hú, micsoda látvány, összefutott a nyál a számban!

    VálaszTörlés
  2. Ez csodás! De én is inkább veled ennék, nem a rózsaszínből. Imádom a bárányt.

    VálaszTörlés
  3. Csodás, és micsoda illat lehet

    VálaszTörlés
  4. Szemikém, örülök, ha tetszik!:-)

    Wise Lady, elhiszem, én is csak nézem a rózsaszínt... Kislányom meg is kérdezte, hogy, az még nyers, és a papa nem farkas ugye mama?":-)))

    Bianka, köszi!:-)

    VálaszTörlés
  5. nem szeretem a bárányt, de ez itt nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés