2011. április 1.

BÁRÁNYBÉLSZÍN HIRTELEN SÜTVE




Ismét bárány... nemsokára Húsvét, gondoltam gyakoroljunk...nem mintha nem lenne egyszerű az elkészítése:-)
Szeretem az ilyen "tiszta" húsokat, de természetesen az én részemet most is jól átsütöttem, ez  a rózsaszín a családfőé lett!:-)

BÁRÁNYBÉLSZÍN HIRTELEN SÜTVE

50 dkg báránybélszín (2 db)
2 ek olívaolaj
só, bors

A húsokat fűszerezzük és a felforrósított olajon körbesütjük.
Ha a képen látható színt szeretnénk, akkor fóliával letakarjuk, és 20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Ha azonban átsült húst szeretnénk, akkor a serpenyőben való körbepirítás után fóliával letakarva 125 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre.
Ízlés szerint körítjük.


5 megjegyzés:

  1. Küldök neked egy jót szót, nem csak egyet, hanem minden napra többet is.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, drága vagy!-) én pedig hoztam Neked a párját-))
    A bárány/birka nekünk nem jön be, de jól néz ki-)
    puszi-)

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos az étel és gyönyörűek a fotók. Imádom a bárányt. Iránban sokat ettünk.
    Köszönöm a viszontjókívánságot.

    VálaszTörlés
  4. Nagy elmék, ha találkoznak! :) Az én kis folytatásos thrilleremben is ezt tálalják fel a hősnőnek rablótámadás után :)))

    VálaszTörlés
  5. Mónika, köszönöm szépen!:-)

    Lobelin, köszönöm!:-) Nekem is csak jól átsütve, nagyon fiatal állatból...

    Bianka, köszi!:-)

    Hobbychef, köszönöm szépen!:-)

    Trendo.... megyek elolvasom!:-))) Annyira vérfagyasztó?:-)

    VálaszTörlés