2011. április 2.
DIÓCSKA
Krisztinél láttam ezt a jópofa, nálunk eddig nem ismert aprósütit.
Akkor döntöttem el, hogy márpedig nekem ilyen sütő kell... és meg is találtam, igaz az enyém orosz, nem lengyel, de ez nem változtat az örömömön!:-)
Kriszti tésztáját készítettem el, nem volt kedvem és időm sem kísérletezni másikkal és különben is, nekem az Ő neve garancia a sikerre... Krisztikém, nagyon köszönöm!:-)*
Tölteléknek volt itthon ganache /csokoládékrém/ (a macaronoktól maradt meg) és azzal töltöttem, valamint sós töltelékkel is, amit Philadelphia sajtkrémből készítettem, különböző fűszerezéssel.
Az egyik csípős, a másik fokhagymás volt.
Íme:
DIÓCSKA
tészta:
5 dkg cukor
12.5 dkg vaj
1 tojás
1/2 cs. vaníliás cukor
20 dkg liszt
csipet sütőpor
A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a tojással.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, és lágy állagú tésztát gyúrunk belőle.
Ujjbegynyi tészta golyókat formázunk a tésztából, majd az olajjal kikent forró sütőben kisütögetjük a héjakat.
töltelék:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész sütiket megkenjük vele.
Ez valami szuper!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a sütő nagyon jó! Még csak nem is láttam ilyet soha. Hogyan lehet ilyenhez hozzájutni?
Jajj, ezt imádom!!! Egyik nénikém sütött ilyet állandó jelleggel gyerekkoromban, vagy ehhez nagyon hasonlót. Viszont a forma az nem ez, hanem egyesével kellett beletömködni a tésztát kis különálló fém formákba. Nem csak dió, hanem kifli formája is volt. Isteni a tölteléke is. :)
VálaszTörlésAz első fotó csodás!!! :)
De gyönyörűek!:-)
VálaszTörlésJaj, de megkóstolnám! :) Olyan szépek lettek! :) Ennek a sütőformának mi a neve? Még sosem láttam ilyet! O.O
VálaszTörlésJaj de szuperek lettek! Örülök, hogy Te is szert tettél erre a csoda sütőre! Hogy voltál megelégedve a tésztával? Szerintem nagyon könnyű vele dolgozni, pikk-pakk meg van..Ugye? Nagyon guszták, ügyes vagy!!!
VálaszTörlésRánézésre is fáj a szívem érte, szuperek!!!
VálaszTörlésPróbálok hozzájutni ehhez a sütőhöz én is, tudnál ebben segíteni???
Nagyon ügyes vagy!!
Marika
Húúú micsoda forma, süti, na meg képek!
VálaszTörlésKellett ezt nekem látni:-)
Én is azt kérdezném, hol lehet ilyen sütőt kapni. Nálunk biztos nem Mo.-on:-)
Nagyon klassz!!!!
Diócska!! Ezer éve nem ettem már. Nagyim készítette karácsonyra, de mint Thrini írta, a nagyim is külön kis formákkal dolgozott. A tészta sötétebb volt, a krém pedig világos és diós, azt hiszem vajas diós. Nesze neked honvágy meg gyerekkori ízek.
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlésHú, de guszták, ebből szívesen kóstolgatnék. :)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki! :) Ilyen sütőt én még nem is láttam. :(
VálaszTörlésGyönyörű, csodaszép!!! Imádtam a régi lakodalmakba mindig ezt kerestem, és jó sokat felfaltam. Azóta se ettem, pedig milyen finom. A recept már megvan, köszönet érte. Már csak ilyen formára kell valahol szert tennem.:)
VálaszTörlésGyerekkoromból emlékszem rá. Vajon hol lehet ilyen sütőt kapni? Ja más is kérdezte már.
VálaszTörlésKöszönöm Mindenkinek!:-)
VálaszTörlésSzerintem amire sokan emlékszünk, mint régi esküvőkön, vagy családi összejöveteleken előszeretettel sütött hasonló süti, az a: MANDULA
Anna a tésztáját kellett egyesével kézzel nyomkodni a kis formácskákba és SÜTŐBEN megsütni.
Ez nem az, viszont ez még könnyebben elkészíthető.
Sokak kérésére ideírom, én az EBAY-en vettem.
Kriszti, igen, tökéletesen igazad van, szuper a tészta, nagyon könnyű vele dolgozni! Köszönöm mégegyszer Neked!:-)
Kedves Latsia!
VálaszTörlésMilyen néven keressem az e-bayen? Előre is köszönöm a választ!