2011. április 4.
FOKHAGYMÁS LENCSEKRÉM
Tegye a szívére a kezét és mondja azt valaki, hogy imádja a lencsét...
Persze füstölthússal főzelékként vagy egy jó fűszeres levesként, az más...
Én most egyiket sem akartam főzni, viszont volt lencsém és épp "maradékfelhasználási projektem" van a napokban (többnyire).
Így született meg ez a kenőke... és nagyon jó, hogy elkészült, mert nem is gondoltam, hogy ilyen jó lesz.
Kitűnő vendégváró előétel pirítósra, vagy csak úgy simán kenyérre vagy kekszecskékre halmozva, de vacsoraként is megállja a helyét és nagyon egészséges!
FOKHAGYMÁS LENCSEKRÉM
35-40 dkg főtt lencse (előfőzött dobozos is lehet)
2 dl créme fraiche (tejföl is lehet)
2 ek olívaolaj
4 vékony szelet füstölt vagy főtt sonka felvágott
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A hozzávalókat a konyha robotgépbe tesszük és a késes aprítóval krémesre dolgozzuk.
Behűtve tálaljuk.
Nekem nagyon tetszik ez a recept!Köszi
VálaszTörlésSzivemre teszem a kezem, es imadom a lencset:))
VálaszTörlésKoszonom, tetszik a recept, ki fogom probalni.
Kata
Latsia, én szeretem a lencsét, bár eddig jobbára csak főzeléknek és levesnek készítettem.
VálaszTörlésDe ez a kence nagyon jól hangzik, most éppen vöröslencsém van itthon, abból ki is fogom próbálni.
Köszi a tippet! :)
Gyönyörű képek
VálaszTörlésElképzelem friss kenyérrel..finom lehet, szeretem az ilyesmit!
VálaszTörlésNellikém, örülök!:-)
VálaszTörlésKata, egészségedre!:-)
Szemi, eddig én is csak úgy... de ez nagyon "ott van":-)
Bianka, köszi!:-)
É&É, mi is!:-)
hát volt szerencsém egyszer krém formában is kóstolni. csak azt nem értem én miért nem készítettem (még)?
VálaszTörlésszóval teszem a kezem. hova is? a szívemre, vagy nyújtsam fel, hogy én biza kérek?