2011. május 21.
KARAMELL ÖNTET
Ezt a bejegyzést eredetileg nem tettem volna fel külön, hanem a következő posztban megjelenő TOJÁSFEHÉRJE SÜTEMÉNY-nyel együtt, de aztán úgy gondoltam, hogy ez a Karamell öntet megérdemel egy önálló helyet...
Szeretem az ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom dolgokat, ezek aztán örök receptek maradnak, és persze kedvencek is, mert a fenti előnyök mellett még a felhasználásuk is igen sokoldalú.
Tehát akkor íme a finom öntet és utána jön majd a süti is.:-)
Pillanatok alatt készen van, finom, semmi extra hozzávaló nem kell bele, hűtőben 1 hétig is eláll, és mindenhez tökéletes, pld. most jön a fagyizezon... milyen jó vele leönteni a fagyit, és már ropog is az akármilyen fagyin a karamella vagy belekeverni és már készen is van a karamellásfagyi!
Ha több tejszínt teszünk hozzá, akkor a fagyira öntve sem keményedik meg, hiszen van aki inkább krémesebben szereti... de én maradok a fenti adagnál:-)
KARAMELL ÖNTET
20 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín
A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg a megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.
Hűtőszekrényben üvegben sokáig eláll, használatelőtt csak fel kell melegíteni.
Ez nagyon jól hangzik! Püspökkenyérhez kiváló lenne...
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet, gondoltam már hogy tortára egyszer kipróbálom.Köszi!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon jó ez a karamellkrém. Én most egy jó kis tejes kávéhoz tudom elképzelni. Azt hiszem neki is látok gyorsan. :D
Szeretnélek meghívni az én első játékomba. A részletek itt vannak.
http://edinagyongye.blogspot.com/2011/05/egy-jo-szo-jatek-nalam.html
Hátha én is meg tudlak ajándékozni. :)
Fagyira most elfogadnám.Van is itthon tejszínem, szerintem holnap megcsinálom.
VálaszTörlésKöszi
Imádom a karamellt! Én ilyen krémet szoktam a joghurtos gyümölcstortába is tenni, a piskótára kenem vékonyan, rá a gyümölcs és arra mehet a joghurtréteg....nyami :)
VálaszTörlés