2011. május 22.
TOJÁSFEHÉRJE SÜTEMÉNY - PÜSPÖKKENYÉR
Ezt a süteményt kicsit benéztem....:-)
Valahogy teljesen úgy emlékeztem rá, hogy a recept túrós és milyen jó, mert majd a lassan lejáró túrónak helye lesz!
Nem túrós, az igaz, viszont maradék tojásfehérje felhasználásra kíváló, és nagyon finom, könnyű. Tulajdonképpen egy Püspökkenyér recept, ami igazán jó!:-)
ITT egy másik Püspökkenyér recept, ami nagyon bevált nálunk, de ebbe kevesebb tojásfehérje kell, és gyümölcsös nagyon.
A mostani pedig olyan elegánsabb, könnyedebben tésztásabb.
Ja, és virágzik a Paradicsom-madár virágom a háttérben!:-)
TOJÁSFEHÉRJE-SÜTEMÉNY ( PÜSPÖKKENYÉR ) KARAMELL ÖNTETTEL
1 csésze = 240 vagy 250 ml
1 csésze tojásfehérje
1 csésze cukor
1 csésze liszt
1 csésze mazsola, apróra vágott fehércsokoládé, dió vegyesen
1/2 csésze olaj
1 csomag vaníliás cukor
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd további verés közben apránként hozzáadagoltam a cukrot és az olajat.
Egy kanállal hozzáforgattam a lisztet, majd a mazsola-csokit-diót keveréket.
Egy hosszúkás formába ( 30 cm ) kanalaztam a tésztát és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Hűlni hagytam, majd KARAMELL ÖNTET-tel tálaltam.
Nagyon guszta lett ez a püspökkenyered is és hát az a karamellöntet,csodás,viszem a receptjét.
VálaszTörlésA másik püspökkenyér recepted szerint sütöttem én is nemrég és nagyon finom lett.Valahogy csak sikerül már mindent felraknom:)
Nagyon tetszik! Mindenképpen megsütöm! Köszönöm! puszi :-D
VálaszTörlésKipróbáltam a másikadat én is, mikor a citromtortámnál maradt tojásfehérje, csak fotózni nem fotóztam, de tanusíthatom, hogy nagyon finom:-))
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Köszi!
VálaszTörlésNagyon guszta a kenyered, a formát kikened?
VálaszTörlésA virágod csodálatosan szép.
Nagyon guszta
VálaszTörlésÉpp vadásztam valami tojásfehérje-faló sütire, a hétvégén elkészítem, megutaztatom. :)
VálaszTörlésKöszi!