2011. május 22.

TOJÁSFEHÉRJE SÜTEMÉNY - PÜSPÖKKENYÉR




Ezt a süteményt kicsit benéztem....:-)
Valahogy teljesen úgy emlékeztem rá, hogy a recept túrós és milyen jó, mert majd a lassan lejáró túrónak helye lesz!
Nem túrós, az igaz, viszont maradék tojásfehérje felhasználásra kíváló, és nagyon finom, könnyű. Tulajdonképpen egy Püspökkenyér recept, ami igazán jó!:-)

ITT egy másik Püspökkenyér recept, ami nagyon bevált nálunk, de ebbe kevesebb tojásfehérje kell, és gyümölcsös nagyon.
A mostani pedig olyan elegánsabb, könnyedebben tésztásabb.

Ja, és virágzik a Paradicsom-madár virágom a háttérben!:-)

TOJÁSFEHÉRJE-SÜTEMÉNY ( PÜSPÖKKENYÉR ) KARAMELL ÖNTETTEL


1 csésze = 240 vagy 250 ml

1 csésze tojásfehérje
1 csésze cukor
1 csésze liszt
1 csésze mazsola, apróra vágott fehércsokoládé, dió vegyesen
1/2 csésze olaj
1 csomag vaníliás cukor

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd további verés közben apránként hozzáadagoltam a cukrot és az olajat.
Egy kanállal hozzáforgattam a lisztet, majd a mazsola-csokit-diót keveréket.
Egy hosszúkás formába ( 30 cm ) kanalaztam a tésztát és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Hűlni hagytam, majd KARAMELL ÖNTET-tel tálaltam.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett ez a püspökkenyered is és hát az a karamellöntet,csodás,viszem a receptjét.
    A másik püspökkenyér recepted szerint sütöttem én is nemrég és nagyon finom lett.Valahogy csak sikerül már mindent felraknom:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Mindenképpen megsütöm! Köszönöm! puszi :-D

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam a másikadat én is, mikor a citromtortámnál maradt tojásfehérje, csak fotózni nem fotóztam, de tanusíthatom, hogy nagyon finom:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a kenyered, a formát kikened?
    A virágod csodálatosan szép.

    VálaszTörlés
  5. Épp vadásztam valami tojásfehérje-faló sütire, a hétvégén elkészítem, megutaztatom. :)
    Köszi!

    VálaszTörlés