2011. május 16.
MENTASZÖRP UPDATE 2011.
A tavalyi MENTASZÖRP lightosabb változata, vagyis most kevesebb cukorral készült.
Nálunk szinte egész évben van friss menta, így aztán akár 1/3 cukorral is készülhet, nem romlik meg...
De akik télire tennék el, nos nekik inkább a 1/2 adag azaz 1:2 cukor-víz aránnyal ajánlanám... ami még mindig sokkal jobb, mint ha 1:1 arányban készítenénk.
Ebben a hőségben igazán nagyon jólesik, délután már alig lehet a napon ülni!:-)
MENTASZÖRP UPDATE 2011.
1 liter víz
50 dkg cukor
1 dkg citromsav
4 csokor (jó vastag csokor ám!) mentalevél
A mentalevelet a vízben egy egész napig állni hagyom.
Másnap hozzáadom a cukrot és a citromsavat majd 10 percig forralom.
A leveleket leszűröm, a szörpöt üvegbe töltöm és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! Bár itthon most nekünk annyira nincs melegünk.
VálaszTörlésMentám sajnos nincs, viszont a citromfűszörp receptedet elvittem és meg is csináltam. Nagyon finom volt. Én most bodzában utazom, az is finom szörpnek.:)
VálaszTörlésFinom, üdítő lehet!Ha nálunk is nagyon meleg lesz akkor el fogom készíteni.:-)
VálaszTörlésGyönyörűséges
VálaszTörlés