Ez az édesség itt, Cipruson nagyon kedvelt, minden pékségben (mert itt a legtöbb pékség cukrászda is) és cukrászdában kapható.
Amikor először ettem 11 éve... nos évekig a kedvenc volt!:-))
Kaptam hozzá egy receptet egy rokontól.
Δούκισσα - DOUKISSA
30 dkg csokoládét 25 dkg sótlan vajjal felolvasztunk, majd kicsit kihűtjük.
Belekeverünk 3 tojást és 1 vaníliás cukrot, majd beletördelünk 30 dkg kekszet.
Jól átforrósítjuk.
Elkeverjük, egy fóliázott őzgerincformába töltjük és behűtjük.
Természetesen kapcsos tortaformában is készíthető, én is ezt választottam most.
Fenséges
VálaszTörlésEzt a receptet elvinném, ha szabad, mert olyan könnyű elkészíteni és már érzem a számban az ízét! :D Irigyellek a tájért ami a háttérben van a fotóidon! Gyönyörű! :))
VálaszTörlésEzt biztosan megcsinálom.Kösz a receptet.
VálaszTörlésHasonló a nálunk Erdélyben ismert keksz szalámihoz, de azt nem csokival készítjük, ezért nekem nagyon guszta!
VálaszTörlésIsmerek én is ehhez hasonló receptet, nagyon finom! Tömény édesség guszta!
VálaszTörlésmegabrutál koncentrályt édesség.
VálaszTörlésha elém kerülne, nem bírnék ellenállni neki.
Nekem is van hasonló receptem, "Dédike teasüteménye" néven...Nagyon finom, gondolom ez is az! Jók a fotók, szinte kínálják magukat!
VálaszTörlésBianka, köszi:-)
VálaszTörlésBarbi, vidd csak, tényleg pofonegyszerű a recept!:-)
Tudod, én meg a virágzó gyümölcsfákat fotózó lányokat irigylem... pláne ha falusi a kép.. nekem az hiányzik itt nagyon.
Marisz57 egészségedre, majd mesélj, hogy ízlett!
Márti igen, igazad van, van némi hasonlóság az elkészítésnél, de a végeredmény teljesen más. Ez nagyon csokis, nem kakaós.
Ottis, köszi!:-)
Éva, akkor gondolom Te is a rabja vagy....:-)
4Gyerek, nem olyan durva ám... nekem pld. egy csülökpörkölt jobban betesz!:-)))
Én sem tudtam... pedig nem ártana a bikiniszezon előtt...:-)
Kriszti, igen láttam tavaly. De az mintha kakaóval készül nem csokival?