2011. május 19.
ΣΟΥΤΣΟΥΚΑΚΙΑ (SZUDZSUKAKJA) - KOLBÁSZKÁK
Tulajdonképpen ez a görög étel a fasírthoz hasonlít... de nem az!:-)
Merthogy ízre és állagra nem az jut eszünkbe róla, mégha az összetevők hajaznak is rá..
Nagyon finom, mi nagyon szeretjük, bármilyen körettel adható, Anyósom receptje..:-)
ΣΟΥΤΣΟΥΚΑΚΙΑ (SZUDZSUKAKJA) - KOLBÁSZKÁK
Az alábbi adagból 25 db kis "kolbászka" lesz.
Először a mártást készítjük el.
Mártás:
1 hagyma
vaj +olaj
2 ek liszt
1 ek cukor
1 csésze víz
1 csésze fehérbor
40 dkg paradicsom pürésítve (vagy konzerv)
Az olaj és vaj keverékén félpuhára párolom a hagymát.
Beleszórom a lisztet és csomómentesre keverem.
Felöntöm a vízzel és a borral, valamint a paradicsommal és felforralom.
Sózom-borsozom, cukrozom és félreteszem amíg elkészülnek a kolbászkák.
Kolbászkák:
70-80 dkg darálthús
2 tojás
2 vékony szelet kenyér (mi szendvicskenyeret használunk hozzá)
1 csapott ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
1 hagyma
1 marék petrezselyem
só, bors, kömény
1 gerezd fokhagyma
A hozzávalókat összegyúrjuk és kolbászkákat formázunk belőle.
Forró olajon körbesütjük őket, majd belefektetjük egy tűzálló tálba és leöntjük a féélretett szósszal.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
A szósz sütés közben kicsit besűrűsödik, pont annyira, amennyire kell.
Amikor megláttam a nevét (szudzsukakja), először azt hittem, hogy valami japán harakiris előétel..:))) Aztán megláttam, hogy kolbászkák és megnyugodtam...:)))
VálaszTörlésMinden jó, ha a vége jó, és ha van benne kolbász, pláne...:))))
Finom különös étel lehet a szósszal! A kolbászhoz a kenyeret megáztatód? Akkor valóban a fasírthoz hasonlíthat.
VálaszTörlésSzepyke... de azt nem tudod, hogy egy igazi nindzsát daráltam meg...:-)))))))
VálaszTörlésÉva, nem, nem áztatom meg a kenyeret, de így is igen finom. Kissé szaftosabb a hús, mint a fasírt.
Latsia, és előtte megpirítottad, vagy csak úgy, ahogy volt?:)))
VálaszTörlésKhm... az a szóellenőrzésem, hogy "buggi"... most ez bugyi, vagy mi?:)
Nyammi, nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon tetszik a neve és istenien néz ki!:)
VálaszTörlésKlári, milyen húst használtál? Sertést-marhát vegyesen? Vagy valami mást? Nagyon guszta! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésImádom az ilyen kis kolbászkákat darált húsból. A mártás is nagyon ízletesen hangzik. A fotók pedig szépek, mint mindig.
VálaszTörlésSzepyke, pirult az magától ebben a melegben....:-)
VálaszTörlésSzóellenőrzés... nem értem..? Ja, de már igen! Igen, itt már 30 fok van... bikiniben főzök:-)
Bianka, tényleg az, nagyon finom...
Kriszta, örülök!:-)
Krisztikém, sertéshúsból készült, ehhez az megy inkább, olyan jól pirul is, meg puhul is...
Nyelvtanból anno jó voltam... anno:-)
Mesterszakács, én nem vagyok nagy darálthús rajongó, megeszem persze, de ritkán.... de ez rényleg nagyon ízletes receptje Anyósnak.
Fantasztikus! Jövő szombaton ez lesz az ebéd! :) Szoktatok valamilyen köretet készíteni hozzá, vagy salátával jobb?
VálaszTörlés