2011. július 11.

RAGACSOS DIÓS CSERESZNYÉS KOCKA




Még nem vagyok itt igazából, csak be-benézek...
Ma 40,5 fok volt árnyékban, így a tengerben hűsöltünk.
De még ott is túl meleg volt...
Köszönöm szépen a díjakat a napokban (talán) vagy picit később, de ahogy lesz időm, felteszem.

Most csak egy gyors finomság, mert annyira jó lett!
Olyan igazi édes, kissé ragacsos, gyümölcsös sütire vágytam...:-)
Az alábbi pont az, és annyira jó lett, amire nem is számítottunk!
Elrontani tilos, pld. túlsütéssel vagy túl apróra darált dióval!:-)

RAGACSOS DIÓS CSERESZNYÉS KOCKA

1 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csésze darált dió
1 tk sütőpor
1 csésze tej
1 tojás
50 ml  olaj

30 dkg cseresznye magozva

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön tálban elkeverjük.
A cseresznyét a száraz hozzávalókhoz forgatjuk.
A 2 tál tartalmát összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt 20 x 20-as tepsibe öntjük.
170 fok-ra  (légkeverés) előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Hűlni hagyjuk és kockákra vágjuk.
Nagyon finom, nagyon diós sütemény.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a sütid guszta! Látszik rajta hogy jó tömény!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen nagyszerű. Szeretem az ilyen sütiket. Guszta lett.

    VálaszTörlés