2011. július 19.
SPAGHETTI CARBONARA
Ezt a tésztát így, először úgy 21 éve készítettem... és már akkor is nagyon ízlett.
Pedig akkoriban még nem nagyon főzicskéltem, de ez akkor is a baráti társaságban siker volt.
Még olyan is előfordult, hogy én mentem vendégségbe és ott is el kellett készítenem!:-))
Jó régen volt... na.:-)
Most a napokban az áramkimaradozás miatt (biztos hallottatok páran erről a robbanásos dologról itt Cipruson) egyszerűbb ételek és sütik készülnek, amiket reggel gyorsan összedobok, biztos, ami biztos alapon, nehogy az áramszünet miatt a féligkész étel a kukában landoljon.
Volt rá példa sajnos, a minap egy kenyérke maradt a sütőben sületlenül és így meg sem kóstolhattuk...
Visszatérve a Carbonara-hoz... íme a pillanatok alatt elkészíthető recept. A végén a sütőben való pár perces "összesütés" elmaradhat, nem szükséges, elég helyette egy pár percig a tűzhelyen átforrósítani, hogy a tojás kicsit megkössön rajta, amolyan ragacsosan:-)
Ja, és nem szabad zsírszegény tejszínnel vagy egész tojással készíteni! Nem lesz akkor olyan finom, van, amin tilos spórolni!:-))
SPAGHETTI CARBONARA
2-3 főre
30 dkg spagetti
1 ek vaj
15-20 dkg húsos bacon aprítva
1 tk feketebors
3 dl tejszín
3 tojássárgája
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
Összekeverjük a tojássárgájákat a tejszínnel és megszórjuk a borssal.
A vajon megpirítjuk a bacon-t, és rászedjük a tésztát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a tejszínes szószt és jól összeforgatjuk, és összemelegítjük.
Egy tűzálló tálba öntjük és pár percre (10) forró sütőbe tesszük, hogy összesüljön kicsit.
Forrón tálaljuk.
Ugyan így készítem csak tojássárgája nélkül,de legközelebb nem marad ki :)
VálaszTörlésimádom a tésztákat és ez a kedvencem!
Régen, a Múzeum körúton ettem a Zodiac pizzériában...Isteni volt. Még sosem csináltam, de ez a recept nagyon tetszik! Kölcsön is veszem! Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, egyszer én is készítettem hasonlóan, csak annyi volt a baj, hogy túl kevés lett hozzá a szósz, de azt hiszem még próbálkozom vele, csak nagyobb adagban.
VálaszTörlésNagyon guszta,csak tasakos carbonarat ettem.Ezt ki kell próbálni, összehasonlítani sem lehet a házilag készített dolgokkal.
VálaszTörlésTenyleg jol hangzik, de az "igazi" (olasz) carbonara-ba kerul nemi sajt is.. parmezan, peccorino.. vagy ez nem a klasszikus recept? Persze biztosan igy is nagyon finom. Teszta, tojas, rossz nem lehet.. :)
VálaszTörlésNagyon szeretem,remek képek
VálaszTörlésKérdéseim valának. Én megcsináltam a spagetti tésztát, kifőztem, pici vajon szalonnát pirítottam, majd a leszűrt tésztát kis vízzel együtt a szalonnához adtam, 2 tojást egészben elkevertem 15 dkg reszelt sajttal, és a tésztát levéve a tűzről összekevertem a tojgeszos sajttal, én nem öntöttem hozzá tejszínt, akkor én most mit csináltam? :D Mellesleg finom, de nem tudom, hogy mi a neve a dolognak :) Ez is egy fajtája a carbonaranak, vagy ez egészen más
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Én is igy készítem, csak kevéske fincsi sajtot reszelek még rá.
VálaszTörlésA fotóid csodálatosak.