2011. augusztus 28.

TÖLTÖTT MOGYORÓS KUGLÓF




És még egy régi recept régi képpel:-)

TÖLTÖTT MOGYORÓS KUGLÓF

25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
250 g vagy 2,5 dl Créme Fraiche
35 dkg liszt
3 tk sütőpor
25 dkg darált mogyoró
15 dkg barnacukor
1 tk fahéj

A puha vajat a cukrokkal, és a tojásokkal kikeverjük, hozzátesszük a
Créme Fraiche-t, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzájuk, és elkeverjük.
A darált mogyorót egy serpenyőben csak addig irítjuk, amíg megérezzük az illatát, nem barnítjuk!
Hozzákeverjük a fahéjat és a barnacukrot.
Egy kikent kuglófformát megszórunk 3-4 ek mogyorókeverékkel, majd a tészta felével megtöltjük, rászórjuk a maradék mogyorós keveréket és betakarjuk a tészta másik felével.
Egy villával spirál alakban belehúzunk, mint a márványos sütiknéll, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 1 óra alatt készresütjük. Tűpróba!

Latsia: ha nincs creme fraiche-ed keverj össze fele-fele zsíros tejszínt zsíros tejföllel

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!
    Én is készítettem már hasonlót, nagyon finom:-)

    VálaszTörlés
  2. Hűha! Ez nagyon tetszik! Már régóta akarok sütni kuglófot.Kerestem a megfelelő receptet. Ez nagyon tetszik. A következő hét végé lehet, hogy sort is kerítek rá. Köszi a receptet, mentettem.

    VálaszTörlés
  3. Ő a kedvencem :)
    Imádom a mogyorót és szinte érzem a kuglóf illatát :))nyami

    VálaszTörlés