2011. augusztus 28.
Vörösboros kuglóf
És még...
Vörösboros kuglóf Mikko-tól
300 g vaj
300 g cukor
6 tojás sárgája
1 ek kakaó
400 g liszt
1 tk fahéj
2, 5 dl vörösbor
6 tojás fehérje felverve
150 g csokimorzsa
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
Vajat, cukrot és a tojás sárgákat habosra keverjük.
Kakaót, csokireszeléket, lisztet a sütöporral keverve hozzáadjuk folyamatosan.
A vörösbort is kis adagokban keverjük bele, majd a legvégén a felvert tojáshabot adjuk lazán hozzá a masszához.
Kivajazott nagy kuglóf formába öntjük és elömelegített sütöben 1 és egy negyed órán át sütjük 180 fokon.
Mindig sikerül!
Latsia:
- nem fért bele a kuglófformába, így a maradék 6 lyukas muffintepsiben sült
- 1 óra 5 perc alatt lett kész
Fantasztikus az összes kuglóf.
VálaszTörlésVittem is a recepteket:))
egyik jobb, mint a másik:)
VálaszTörlésMindíg tíltakozom az alkohol ellen, de most meggyőztél :) Én is viszen a receptet, annyira szépek a kuglófjaid.
VálaszTörlésNagyon szép formás lett
VálaszTörlésIstenien néz ki!
VálaszTörlésJól eltűntél...:( Remélem minden ok!:)
VálaszTörlés:(((
VálaszTörlésGabikám, süssed, nem fogsz csalódni!:-)
VálaszTörlésLobelin, tényleg jók, nem is értem, hogy maradtak le, talán a fotó miatt, ami kissé régi:-)
Vikikém ebben nem úgy érződik, hanem máshogy... na ezt jól megmondtam, ugye?:-)
Bianka, Szemi, köszi!
Lobelin, itt vagyok, aranyos vagy!:-) Volt egy kis gixer, lerepült a laptopom és meghalt:-) De nem bántam, mert utáltam, viszont csak most vettem újat, mert nem tudtam milyet vegyek.
De mostantól leszek!:-)