2011. szeptember 22.

KORIANDERES TEJFÖLÖS CSIRKECOMB




Elvileg paprikás csirkét szerettem volna enni... de aztán főzőhagyma és más kellékek (úgy, mint pl. igazi piros színű pirospaprika híján ez lett...
Viszont nagyon jól sikerült, egy újabb kedvenc került a többi közé:-)
Ajánlom azoknak, akik szeretik a jó szóóóószos húsokat és új ízre vágynak, mert a póréhagyma édeskés jellege és a koriander friss fűszeressége nagyon jó kis aromát hoz össze.
Ja, és hogy mitől lett ilyen színe?:-)) Gondolom a "nempiros" piros paprikától....

KORIANDERES TEJFÖLÖS CSIRKECOMB


10 db  csirke alsócomb
1/2 póréhagyma
1 ek olívaolaj
só, bors
2 ek pirospaprika
1 dl csirkealaplé
2 ek tejföl
2 ek friss koriander

Az olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát és rátesszük a húst.
Körbesütjük, megszórjuk pirospaprikával és összeforgatjuk.
Felöntjük az alaplével és fedő alatt puhára pároljuk.
Rátesszük a tejfölt, összemelegítjük és korianderrel megszórva tálaljuk.


5 megjegyzés:

  1. Remek étek szeretem én is.

    VálaszTörlés
  2. Naggyon guszta!:) kipróbálásra kerül:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nagy kedvenc a szaftos husi, az új ízeket pedig szeretem kipróbálni, így hamarosan elkészítem.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, a szaftos hús nagy sztár nálunk is. Viszont a koriander az válóok, az inkább kihagyom, jobb a béksség:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Mindenkinek!:-)

    Trollanyu, én is nehezen szoktam meg, mert itt sok mindenbe beleteszik, de már szeretem!-)

    VálaszTörlés