2011. november 12.
Κολοκοτές - Kolokotes - Sütőtökös párnácskák
Sült egy kis finomság, családi recept, nagyon egyszerű az elkészítése.
Érdekessége (már akinek ugye), hogy a tésztájába nincs térfogatnövelő (sütőpor vagy élesztő), a töltelékhez pedig nem kell előfőzni semmit, mert az egy éjszakás olajos pihentetés alatt teljesen megpuhul. Ezért a receptben előre írom a tölteléket, az éjszakai pihentetés miatt, és aztán a tésztát, aminek csak félórát kell a hűtőben töltenie.
A töltelék íze édes és fűszeres (a borstól), nagyon jóóó!
Na, ugye miket hozok?:-)))
Κολοκοτές - Kolokotes - Sütőtökös párnácskák
kb. 40 db lesz belőle
töltelék:
1 kisebb sütőtök felaprítva
3/4 csésze bulgur
1 tk só
1 tk bors
mazsola ízlés szerint
3/4 csésze napraforgóolaj
A hozzávalókat mazsola nélkül összekeverjük és egy éjszakát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Másnap kinyomkodjuk a levét (erre nem lesz szükség) és hozzákeverjük a mazsolát.
tészta:
1 kg liszt
1/2 csésze olívaolaj
1/2 csésze napraforgó olaj
1 tk só
2 csésze langyos víz
1 tk citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percet lefóliázva, hűtőben pihentetjük.
Kivesszük, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk (ha van tésztanyújtó gépünk az még jobb), és kör alakra szaggatjuk.
A közepükbe egy kis kanállal tölteléket teszünk, lezárjuk szorosan a széleit és villával lenyomkodjuk.
Mi úgy készítjük, hogy nem villával nyomkodjuk le a szélét, hanem "felcsavarjuk" ujjal.
(Nem kenjük meg semmivel!)
170 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.
Annyira guszta:-)
VálaszTörlésAz ízét csak elképzelni tudom:-))
Gyönyörű képek és isteni finomság
VálaszTörlés