2011. november 10.
FÜGE ROYAL
Nagyon finom, könnyű sütemény így őszre...:-)
Nem is tudok nagyon mi mást írni róla.
FÜGE ROYAL
Tészta:
7 dkg hideg vaj
2 dl liszt
2 ek porcukor
1 tojás
1 tk hideg víz
Royalkrém:
3 tojás
2 dl túró
1 dl crème fraiche
1 dl cukor
10 dkg mandulamassza
Töltelék:
6 füge
2 ek vaj
2 ek cukor
2 tk fahéj
mandulapehely
Keverd össze a hideg vajat a liszttel és a cukorral.
Forgasd hozzá a tojást és a vizet, gyors mozdulatokkal készíts tésztát belőle, de ne gyúrd!
Fóliában pihentesd félórát a hűtőben.
175 fokra melegítsd elő a sütőt.
Bélelj ki a tésztával egy kikent formát, a széleit húzogasd fel.
Keverd a royalkrém hozzávalóit krémesre, majd forgasd hozzá a reszelt mandulamasszát.
Tedd a tésztaalapra.
A töltelékhez vágd le a füge szárát, vágd félbe őket és a vaj-cukor-fahéj keveréken a vágási felülettel lefelé süsd 3 percig.
Tedd őket a krémre, szórd meg mandulapehellyel és 30-40 perc alatt süsd készre.
Hát ez tuti egy torta! Kár, hogy itthon már nincs füge, nemsokára naspolya lesz, a hideg miatt...Gondolom más gyümölcsből is elkészíthető...Talán körte?
VálaszTörlésTaláló a neve, mert valóban fenséges! :)
VálaszTörlésNagyon szép és isteni finom lehet!
VálaszTörlés