2011. november 27.
MARCIPÁNOS MOGYORÓS SARKOCSKÁK
Ezt a receptet régi Ismerősömtől kaptam évekkel ezelőtt és akkor azonnal megsütöttem...
Itt is köszönöm Neked drága (bibic1945) Zsuzsa!:-)*
Hatalmas sikert aratott, ahogy azóta is, bármikor készítettem... full mogyorós-csokis-marcipános!:-)
Most Advent első vasárnapjára készült, de mivel kíválóan tűri a várakozást (csak nagyon el kell dugni a család elől), így a felét félreteszem Karácsonyra.
Annyit változtattam most, hogy csak 1x mártottam csokiba a végeket, fehér és étcsokiba egyaránt.
MARCIPÁNOS MOGYORÓS SARKOCSKÁK
20 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csipet só
12, 5 dkg hideg vaj
1 tojás
10 dkg marcipánmassza
2 ek konyak
20 dkg durvára vágott mogyoró
20 dkg őrölt mogyoró
1, 5 dl tejföl
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
fehér és keserű-csokibevonó
Liszt, sütőpor, 10 dkg cukor, vaniliáscukor, só, vaj és a tojás – ezeket a keverőgéppel összekeverjük, majd kézzel sima tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk kb. 35 x 40 cm-esre, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk.
A marcipánt durvára lereszeljük hozzáadjuk a konyakot, az őrölt mogyorót.
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral közepes lángon összemelegítjük, hogy a cukor elolvadjon.
Azonnal a mogyoróra meg a marcipánra öntjük és a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
Megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és előmelegített hagyományos sütőben kb. 175 fokon, légkeverésessel 150 fokon, gázsütőben a 2-es fokozaton kb. 25 percig sütjük.
A félig kihűlt tésztát kb. 4x4 cm-es darabokra vágjuk, majd félbevágjuk háromszögekre.
A csokoládékat felolvasztjuk, először a fehér, majd a fekete csoki masszába mártjuk a sarkocskákat.
Mennyei lehet. El is mentem, bár azt ígértem nem sütök sok mindent:-)
VálaszTörlésannyira karácsonyi... szuperül hangzik!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésHm, ezt nagyon tudnánk szeretni :)
VálaszTörlésA recept nagyon tetszik, csak már kicsit vissza kéne fognom magam, ami a süteményezést illeti.
VálaszTörlésHúúú ez nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésKedves Latsia, itt (Németo.-ban) lehet mindenhol kapni ezt a sütit, de én régóta keresek egy egyszerü receptet, mert a saját mindig finomabb. Hétvégén mindenképp megsütöm, biztos ellenállhatatlan lesz!!! :-) Egyébként Gesztenyéhez hasonlóan én sem akartam/ok idén sokat sütni, de ha ilyen finomságok kelletik magukat, nincs mit tenni! ;-D
VálaszTörlésGuszta, nagyon finom édesség lehet! Nagyon jók a hozzávalói!
VálaszTörlésNagyon Adventi hangulatú édesség! Csodás képek!!! Máris elmentettem! Mindenem van hozzá...
VálaszTörlésDe jó!!! ez a recept nekem is megvan, de valami hiányzik belőle, és eddig nem tudtam megsütni; de most jól megnézem és megsütöm:))
VálaszTörlésHm... Ezt el kellene készítenem... Nagyon jól néz ki!:)
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon jól hangzik és jól néz ki!:))
VálaszTörlésKedves Latsia!
VálaszTörlésA hétvégén megsütöttem ezt a sütidet is, és mint mindig, most is hihetetlenül finom lett!!! Ezer köszönet érte! :-) Utólagos engedelmeddel neveztem a te recepteddel egy német Blogeventre, ahol mástól kipróbált kulináris ajándékokat (illetve a receptet) lehetett beküldeni. Végtelenül sok tehetséges magyar blogos leányzó van, de mivel te voltál az elsö nekem, ezért én a te receptedet választottam. Remélem nem baj, hiszen egy pár új látogatónak mindenki örül, nem igaz?? :-D
Itt láthatod az enyéimet:
http://culinariaungaria.blogspot.com/2011/12/fremdkochen-oder-die-besten-marzipan.html
Üdv: Krisztina! :-)