2011. december 15.
ALMÁS SÜTEMÉNY
Ettetek már tökéletes és gyors almás sütit?
Még Svédországban kaptam ezt a receptet, amikor egy barátnőmnél, Elviránál kóstoltam és nagyon ízlett... és most sütöttem meg először.
Nagyon-nagyon finom, pillanatok alatt elkészül, muszáj lesz rendszeresen sütni!:-)
A tésztája nyersen igencsak krémes, de nem szabad több lisztet beletenni, így jó, ahogy van.
Nedves kézzel kell a tésztát elsimítani, rá a töltelék és aztán újra nedves kézzel lehet elsimítani... aztán amikor kisült... nos attól a pillanattól kezdve függővé válunk tőle!:-)
Kis adag, úgyhogy olyan igazi családi süti!
20 cm-es kerek formában sütöttem.
ALMÁS SÜTEMÉNY
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 alma
5 dkg hámozott, aprított mandula
vaj a tepsi kikenéshez
10 dkg mazsola 3 ek rumba áztatva
kristálycukor a szóráshoz
tálaláshoz:
tejszínhab, vaníliaszósz, fagylalt vagy tejföl
A mazsolát beáztatjuk a rumba 1 órára.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyesével belekeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőkhöz forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
A mandulát leforrázzuk, leszedjük a héjját és felaprítjuk.
Kivajazunk egy formát, és a tészta felét belesimítjuk.
Rátesszük az almát és a leszűrt mazsolát, betakarjuk a tészta másik felével.
Megszórjuk a mandulával és a cukorral és 175 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Klárikám!Ez olyan eteti magát süti lehet!:)Nagyon tetszik Nekem!
VálaszTörlésNellikém ez az, ahogy mondod!
VálaszTörlésAnnyira finom... hihetetlen...20-as formában sütöttem.
Ez is felkerül a várólistára!
VálaszTörlésMariszka, csak ne várasd soká, nagyon jó és hyper gyors!:-)
VálaszTörlésJajj, csak ne lenne az én örökké tartó szénhidrát-diétám:(
VálaszTörlésDe ha egyszer bűnözök, ezzel a sütivel teszem meg:)