2011. december 4.
EREDETI LINZER
ADVENT 2. VASÁRNAPJA van ma...
Folytatom a Karácsonyra való készülődést, most az alábbi finomságot sütöttem meg, aminek a fele, szintén légmentesen , dobozba zárva várakozik az Ünnepekre.
Ezt a linzer receptet elteszem örökre magamnak, mert nekem ezzel sikerült először igazán könnyen dolgozni.
Este begyúrtam a tésztát és másnap igazán flottul dolgoztam vele... nem ragadt, szépen szaggatható és finom. Hát ennyi.:-)
EREDETI LINZER
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
A hozzávalókat elkeverjük a konyhai robotgéppel.
Utána kézzel összegyúrjuk és egy éjszakára fóliában a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kivesszük, megvárjuk míg kicsit megpuhul, és 3 darabba vágjuk, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Kinyújtjuk az első darabot és már szaggatjuk is, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokon (légkeverésen 150 fok) 12-15 perc alatt megsütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, azokat a linzereket, amiket felsőknek szánunk megszórjuk porcukorral.
Most teljesen hagyjuk kihűlni, és ha még kell, rácukrozunk.
Az alsóknak szánt linzerek közepére egy kis lekvárt teszünk, majd a porcukros linzerekkel összeragasztjuk.
Sokáig eláll.
Szia!
VálaszTörlésÉppen tegnap sütöttem, meg a Te recepted alapján a linzert. Jó lett, könnyebb volt kezelni, mint amit eddig kipróbáltam. Köszi a receptet.
Gyönyörűek!:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÉn is így csinálom, azzal a különbséggel, hogy hozzáadok egy tasak vaniliás cukrot, sztem dob az ízén! De persze így már nem nevezhetnénk eredeti linzernek!
Amúgy nagyon szépek lettek a linzereid, látszik, hogy örömmel és kellő türelemmel készítetted őket!! :o)
Én is ezt a recit használom,szerintem is ez a legjobb linzer!Egyetlen gondom vele,hogy túl sok vaj kell hozzá és kevés darab lesz..
VálaszTörlésNagyon-nagyon szép linzerek! Én is Advent 2. vasárnapján sütöttem linzert > nem e szerint a recept szerint, de ezt is kipróbálom...
VálaszTörlésGyönyörűek a fotóid! :)
Gyönyörűek a linzerek! Sütőpor nem kell bele egyáltalán?
VálaszTörlés