2011. december 8.
FOKHAGYMÁS SPENÓTOS CSIRKEMELL TEKERCS MOZZARELLÁVAL
A minap megtetszett egy recept Alexa Christi-nél... és gyorsan meg is vettem hozzá mindent... majdnem mindent, mert a elnéztem és Mozzarella sajtot vettem hozzá, a Mascarpone sajtkrém helyett...
Így jár, aki kapkod.:-)
De ebédnek márpedig lennie kell, idő meg ugye az Ünnepek előtt kinek van, így nem mentem újra a hyperbe cserélni, maradt a Mozzarella.
Végülis nem jártunk rosszul, mert a kalóriatartalom így jelentősen csökkent!:-)
(Azért elkészítem majd Mascapone-val is!)
A recept tehát annyiban tér el, hogy friss spenóttal készült, és más a sajt, valamint nem volt időm behűteni sütés előtt, így nem tartotta meg annyira szépen a formáját a hústekercs és a panír is lerepedezett róla, amikor kiszedtem az olajból.
Viszont így is isteni finom, Alexa Christi köszi!:-)
Az eredeti recept ITT olvasható.
FOKHAGYMÁS SPENÓTOS CSIRKEMELL TEKERCS MOZZARELLÁVAL
4 szelet filézett csirkemellből indultam ki.
A csirkemelleket keresztben kettévágjuk úgy, hogy a hártyás feléből szép egyenletes, göngyölhető filé darabokat kapjunk.
( A csirkemell leeső darabjait én csíkokra vágtam, és bepaníroztam, rántott húsnak kisütöttem.)
A 4 szelet csirkemellet fólia alatt óvatosan kiverjük.
1 csokor friss spenótot megmossuk, csíkokra vágjuk és egy edénybe tesszük.
Rádobunk pár gerezd fokhagymát, fűszerezzük (só, bors), és pár perc alatt puhára pároljuk.
1 csomag (25 dkg) Mozzarella sajtot felszeletelünk.
A csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, hosszában ráfektetjük a Mozzarella szeleteket és a spenótot.
A 2 végét behajtjuk és hosszéban feltekerjük.
Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük.
(Panírozás után, ha van időnk kicsit hűtsük be, akkor szebbek lesznek süléskor Alexa Christi tanácsa szerint).
Nem csak finom, hanem nagyon szemrevaló is a spenótos göngyöleged! Nekem tökéletesnek tűnik! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltál a receptre és legfőképpen annak, hogy ízlett, sikere lett!
Szerintem nem most készült utoljára nálatok (sem)!... ;)
Fantasztikusan néz ki! Szerintem mozzarellával talán még finomabb is lehet, mint mascarponéval. Hamarosan kipróbálom :)
VálaszTörlésKriszta
Gyönyörűséges.
VálaszTörlésEz nekem nagyon tetszik, azért, mert olvastam az eredetit birkával csinálják, és meg is csináltam, de kacérkodtam már a gondolattal, hogy csirkeciciből milyen lehet, és most megkaptam a választ Köszönöm szépen, ha nem baj, elmentem a receptet, és megalkotom alkalom adtán.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Haha, megtaláltam, hogy friss hazai spenóttal, nyáron pulykamellet töltöttem mozzarellával ... :))
VálaszTörlésNem finomabb mint a mascarponés, hanem éppen annyira finom, ugyanis a változatosság gyönyörködtet! :)
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/08/fokhagymas-parolt-spenottal-es.html
Úgyhogy egy srófra jár az ízlésünk, Latsia! :)
Most is gyönyörködtem egyet a csodás göngyölegeidben, képekben!