2012. február 9.
Káposztaleves a la Heidi Klum Mamája
Hideg napokra egy kis lélek és pocak melegítő...
Évekkel ezelőtt írta be ezt a receptet Alchri az NLC fórumra, azóta az egyik kedvencünk!
Káposztaleves a la Heidi Klum Mamája
4-6 főre
50 dkg savanyú káposzta
1 kg darálthús (én marhából készültet tettem bele)
25 dkg gomba
1 üveg / 300 ml/ saslik szósz (én HEINZ BARBECUE szószt használtam)
3 hagyma
3 db ecetes uborka
1 l leves (kockából is mehet)
1 doboz tejszín
A káposztát a levesben 1/2 óráig főzzük.
A húst kevés olajon serpenyőben darabosra sütjük és sózzuk-borsozzuk.
Az uborkát, a hagymát, kiskockákra vágjuk és a gombával együtt a levesbe tesszük.
A levest a darálthússal és a saslik szósszal pár percig főzzük és a végén a tejszínt is beleöntjük.
Ez felkerül a kipróbálandók közé :)))
VálaszTörlésNálam is, jó kis pikáns ízvilágú leves! Kíváncsivá tett :)
VálaszTörlés