2012. május 21.

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ LEVES


Mondtam már, hogy szeretjük a távol-keleti konyhát? Mondtam...:-)

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ LEVES


25 dkg csirkemell csíkokra vágva
5-6 db shiitake gomba csíkokra vágva
1 zacskó fagyasztott wok-zöldség (ezt csak én tettem bele)
1 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 ek cukor
1 ek citromlé
1 l marhahúsleves
1 ek kukoricakeményítő
1 tojás felverve

A húslevest felforraljuk és beletesszük az összes folyékony hozzávalót.
Beletesszük a húst és pár perc alatt puhára főzzük.
(Hozzátesszük a zöldséget és újabb pár percig főzzük, ne puhuljon meg, úgy kicsit roppanósan finom.)
Egy kis hideg vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a leveshez és felforraljuk.
Ahogy kicsit besűrűsödött a leves állaga, belecsorgajuk a felvert tojást és már készen is van.

(Elvileg csak a hús és a shiitake gomba kell bele, de nekem volt itthon egy kis wok-zöldségem is és azt is beletettem, így szinte egytálétel lett.)


5 megjegyzés:

  1. Élek-halok ezért a levesért, de jó, hogy feltetted. Holnap lesz a napja, hogy nálam is terítékre kerül. Brutál jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Valóban szeretitek, sorban jönnek a távoli ízek! Nagyon guszta leves, már tényleg főznöm kéne ilyet...A shiitake gomba friss vagy szárított volt?

    VálaszTörlés
  3. Huh, az egyik kedvencem :) Még itthon nem csináltam, na de most :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finomnak tünik ez a leves, ki kéne már próbálnom a kínai konyhát.

    VálaszTörlés