2012. május 22.
PEKÁNDIÓS SALÁTA KRÉMSAJTTAL
Egy saláta... semmi extra, de nekem tetszik ki-kitalálni újabb salátákat a nyári estékre!:-)
Megmutatom milyen itt nálunk a normál ciprusi rukkola, azaz görögül "ρόκα".
Nagyobbak a levelei és erőteljesebb az íze, mint a megszokott bébi rukkolának.
PEKÁNDIÓS SALÁTA KRÉMSAJTTAL
Tulajdonképpen a hozzávalók mennyiségét az határozta meg, hogy miből mennyi volt épp itthon.
1 csokor ciprusi rukkola
1 avokadó
1 marék koktélparadicsom
1/2 sárga színű paprika
4 db "mackósajt" - persze itt nem ezen a néven fut, hanem: lavachequirit és piros tehénke van a fotón, de nem mindegy?:-))
1 ek mandulapehely
1 marék pekándió
olívaolaj
A hozzávalókat egy nagy tálra tesszük és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Más fűszer nem is kell hozzá, mert a rukkola (bormustár) igencsak erőteljes ízt ad neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése