2012. június 6.
KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL SALÁTÁVAL
Az Anyukámtól úgy tanultam, hogy a csirkemell sokkal omlósabb, szaftosabb lesz sütés után, ha egy éjszkára tejbe áztatom, amibe előzőleg fokhagymát (fokhagymakrémet, de akkor nem kell só), egy kis sót vagy vegetát teszek... és ez így is van.
Svédországban erre nem volt szükség, mert ott tökéletes volt a sült csirkemell mindenféle hókusz-pókusz nélkül is, hiába na.... svéd minőség.
Cipruson meg azt tanultam, hogy egy kis olajba vagy joghurtba pácoljuk egy éjszakára.
Én most az olajos megoldást választottam, igaz nem egy éjszkára, csak pár órára és egy kis kakukkfüvel és füstöltsóval ízesítve. És nem kellett hogy ússzon az olajban, elvégre nem a mennyiség a fontos...
Panasz nem érkezett!:-))
KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL SALÁTÁVAL
30 dkg csirkemell
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű
1/2 tk füstölt só
A megmosott csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk és az ízesített olajba forgatjuk.
Lefedve a hűtőszekrényben pár órát érleljük, majd grillen vagy elektromos grillsütőn vagy nagyon forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük, salátával tálaljuk.
Mi az alábbi salátát ettük hozzá:
Friss tavaszi saláta
1 csomag lollo rosso saláta
1 avokádó
2 paradicsom
1 kis uborka
1 gomba
1 marék szőlő
2 ek lenmagolaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése