2012. november 13.

Κουλουράκια - Koulourakia


Κουλουράκια - Koulourakia


Ma iskolai szünet volt és Melina ezért a görög Nagymamájánál töltötte a délelőttöt.
Anyukája közben élvezte a szabadidőt Betti barátnőjével :) például 45 perc RPM, majd egy kis őszi butikozás, kávézás :)
Szóval visszatérve a mai sütéshez, sikerült a Kislányomnak a Nagymama segítségével egy nagyon finom rágcsálnivalót összehozni.
Így ahogy van tökéletes, de ha valaki kifejezetten édességet akar, akkor tegyen bele 1 egész csésze cukrot.
Ha rám hallgattok, így hagyjátok!
Kívül ropogós, belül kicsit puhább görög finomság a végeredmény, ami ilyen őszies időben (nálunk, Cipruson mondjuk még 25 fok volt ma is) kifejezetten finom a reggeli vagy délután, esetleg esti kávé, tea mellé. Vagy csak úgy! :)

Koulouraki

4 csésze liszt
1 csésze mínusz 1 ujjnyi olaj
1 csésze fehérbor
1/2 csésze barnacukor
1 zacskó vaníliáscukor
3 tk sütőpor
1 csipet fahéj
1/2 csésze darált mandula

forgatáshoz: szezámmag
A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük és félretesszük.
A cukrot az olajjal elkeverjük, hozzáöntjük  a bort és apránként elkeverjük a lisztkeverékkel és a a többi hozzávalóval.
A tésztából kézzel kis darabokat (2 diónyi) szaggatunk, formázzuk és a szezámmagba hempergetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készresütjük.
Anyósom sütője kicsit gyenge, ezért vigyázzatok a sütésnél, lehet, hogy kevesebb idő alatt is elkészül!

2 megjegyzés:

  1. Ez biztos finom! A készítés technikája hasonlít a pöfeteg kekszére.
    Elárulod, mi az RPM?
    (Kifúrja az oldalam a kíváncsiság, pedig tudom, hogy aki kíváncsi, az hamar megöregszik.Persze, nekem már mindegy....)

    VálaszTörlés
  2. Egy csésze fehérbor, wow, kíváncsivá tett ;-)

    VálaszTörlés