2020. március 29.

Mogyoróvajas kókuszos falatok





Mogyoróvajas kókuszos falatok

3/4 csésze (*enyhén!) 
olvasztott kókusz vaj 
1/2 csésze kakaópor
2 ek méz vagy juharszirup
egy csipet só
1/2 csésze mogyoróvaj
1/2 csésze  kókuszreszelék + a tetejére

Bélelj ki egy 12 lyukas. minimuffinformát papír kapszlikkal.
Olvaszd fel a kókuszvajat a kakaóporral és keverd el fakanállal, amíg krémesen egyneművé válik. (Ne olvaszd fel teljesen folyékonyra, inkább csak krémesre, mert le fog folyni a papírforma oldalán, nem tapad rá. Kb. 10 másodperc elég!)
Add hozzá a csipet sót és a mézet vagy juharszirupot. 
A muffinpapírok alját és oldalát szilikon ecsettel vond be olvasztott csokoládéval.
(Ügyelj arra, hogy később a kapszlik tetejére maradjon elég csokoládé.) Tedd a csokoládéval bevont papírbetéteket a fagyasztóba, hogy megszilárduljon bennük a csoki.
Addig keverd össze a mogyoróvajat és a kókuszreszeléket egy tálban.
Ha a csokoládé szilárd, oszd el a mogyoróvaj keveréket a kapszlikban. Tetejükre kend a megmaradt csokoládét, (ha nem elég kenhető már, most nyugodtan vissza teheted a mikróba és megolvaszthatod folyékonyra )simítsd el a tetejét, és hintsd meg kókuszreszelékkel. 
Tedd a mélyhűtőbe amíg megszilárdul. 
Tálaláskor egyszerűen húzd le a papírt róluk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése