2020. március 28.

RAGACSOS BLONDIE





... folytatjuk... ? Így 7 évnyi kihagyás után?
Megpróbálom.. 😍


Ragacsos Blondie

Töltelékhez:
1 1/4 csésze (213 gramm) félédes csokoládé csepp
1/3 csésze édesített sűrített tej
1 evőkanál sózott vaj

A Blondie tésztához:
1 darab (113 gramm) sózott vaj megolvasztva
1 csésze (200 gramm) világosbarna cukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet só
1 csésze (127 gramm) liszt

Melegítsd elő a sütőt 175 °-ra. 
Bélelj ki sütőpapírral egy 20x20-as sütőformát. 
Egy kis lábosban alacsony lángon keverd össze a sűrített tejet, a csokoládé cseppet és a vajat. Melegítsd fel és keverd meg többször, amíg megolvad és simává nem válik. Hagyd kihűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a vajat és a cukrot. Keverd hozzá a tojást és a vaníliát. 
Add hozzá a sót és a lisztet. 
A keverék ragacsos lesz.
A tészta felét kend az előkészített sütőforma aljára.
Egyenletesen simítsd el a csoki krémet a tésztán. Ennek nem kell tökéletesnek lennie. A fennmaradó tésztát egyenletesen kend el a krémen, hogy teljesen lefedje.
Süsd 25 percig, vagy amíg kívülről nem lesz enyhén aranysárga, de belülről még mindig  krémes és nedves. Sokkal jobb kevésbé megsütni, mint túlsütni! 
Szeletelés előtt hagyd teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése