2020. április 15.

ROPOGÓS HÉJÚ CIPRUSI KENYÉR







ROPOGÓS HÉJÚ CIPRUSI KENYÉR

250 g simaliszt
250 g kenyérliszt
1 tk só
300 g víz
1 csomag instant kovászpor

Tedd a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe, és dagaszd 30 percig a tésztát.  Hagyd benne kelni 40 percig.

(Kézzel is dagaszthatod, majd egy kissé kiolajozott, fóliával lefedett tálban keleszd.) 

Tedd a megkelt tésztát egy kissé lisztetett felületre, és kézzel formázd kör alakú kenyérré.
Egy ecsettel távolítsd el a felesleges  lisztet a tésztáról, majd nedves ecsettel kend át a felületét. 
Helyezd a kenyértésztát egy sütőlapra, és hagyja kelni további 30 percig.
Melegítsd elő a sütőt 220ºC-ra.
Tegyél egy tortagyűrűt a tészta köré és fed le egy sütőálló tállal.
Helyezze az előmelegített sütőbe, és süsd 35 percig, majd távolítsd el a tálat, csökkentsd a hőmérsékletet 190°C-ra és süsd ígymég 10 percig.
Ha kész, hagyd 15 percig egy rácson hűlni egy tiszta konyharuhával letakarva. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése